Go Ahead Eagles en KCV Westerlo in evenwicht in jubileumduel

Go Ahead Eagles heeft zaterdagmiddag het 100e oefenduel in Terwolde met 1-1 gelijkgespeeld tegen KVC Westerlo. Beide doelpunten werden na rust gemaakt door een Westerlo’er.

In de eerste helft viel er weinig te genieten voor de toeschouwers in Terwolde. In de bij vlagen stromende regen bleven kansen vrijwel uit. Westerlo was wel echt gevaarlijk Vlak voor rust baande Jordy Peffer zich een weg door de zestien van Go Ahead Eagles, maar hij schoot oog in oog met Maarten de Fockert wild naast. Ook Overgoor (schot in openingsfase) en Rougkalas (kopbal van dichtbij) troffen geen doel.

Na de moeilijke eerste helft herpakte Go Ahead Eagles zich in het tweede bedrijf. Werkhoven en Langedijk stuitten op Westerlo-doelman Van Langendonkck, terwijl de pogingen van Overgoor (net voorlangs) en Suk (van grote afstand naast) richting misten. Juist in de fase dat het kansen regende voor Go Ahead Eagles, scoorde Westerlo wél de 0-1. Rougkalas kopte raak uit een corner.

Lang stond die stand niet op het scorebord. Ruim een kwartier voor tijd gleed Corstjens de bal namelijk in eigen doel uit een voorzet van Langedijk: 1-1. Doordat dat ook de eindstand bleek te zijn, kende de wedstrijd een verdiende uitslag.

Foto’s: Henny Meyerink

Beelden: Thijs Nieuwenhuis/Go Ahead Eagles