Go Ahead Eagles houdt hoofd erbij en wint van MVV

Go Ahead Eagles is ook in de vierde uitwedstrijd van het seizoen 2020/2021 ongeslagen gebleven. In Maastricht won het team van trainer Kees van Wonderen met 0-2 van MVV. Doelpunten van Jay Idzes en Sam Beukema bezorgden Go Ahead Eagles drie punten én de vierde clean sheet van het seizoen in de Limburgse provinciehoofdstad.

Kees van Wonderen had zijn basiselftal op vier posities gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht van vorige week vrijdag. Jeroen Veldmate, Julliani Eersteling, Maël Corboz en Frank Ross vervingen in de basisformatie Wout Droste, Justin Bakker, Antoine Rabillard en Zakaria Eddahchouri.

De van een blessure teruggekeerde Veldmate zorgde in de elfde minuut voor het eerste gevaar van de wedstrijd. De Eagles-captain krulde een vrije trap prima over de muur, maar MVV-doelman Bill Lathouwers kon de bal uit de hoek tikken. Ook het volgende doelgevaar van Go Ahead Eagles kwam tot stand uit een vrije trap. Ditmaal zette Maël Corboz zich achter de bal, maar de Amerikaan plaatste het leder tegen de paal.

In de twintigste minuut was ook de derde kans van Go Ahead Eagles een feit. Met een machtige run meldde linksback Bas Kuipers zich aan het front om de Limburgse keeper Lathouwers tot een save te dwingen. Via Joeri Schroijen beet MVV in de 23e minuut van zich af. De voormalige speler van Go Ahead Eagles trok naar binnen en haalde uit, maar zag zijn schot gekraakt worden en ruim over gaan.

Dat de manschappen van Kees van Wonderen met een 0-2 tussenstand aan de theepauze konden beginnen, was te danken aan twee kopgoals in de 27e en 35e minuut. Het eerste doelpunt kwam tot stand na een uitstekende aanval van Go Ahead Eagles. Nadat een inzet van Sam Hendriks werd geblokkeerd, gaf Kuipers de bal voor, waar het hoofd van Jay Idzes voor de openingstreffer zorgde: 0-1. Bij de tweede goal knikte Sam Beukema de bal binnen na een uitstekend aangesneden vrije trap van Corboz.
In de fase tussen de twee treffers in vond Corboz nog de vuisten van doelman Lathouwers en bracht Eagles-keeper Jay Gorter redding op een schot van Jerome Deom.

De voorsprong consolideren en standhouden was het devies voor Go Ahead Eagles in de tweede helft. De Maastrichtenaren zetten weliswaar aan na rust, maar kwam aanvankelijk niet verder dan wat ongevaarlijke afstandspogingen. Pas in de 69e minuut was het voor Gorter nodig om echt in te grijpen na een gevaarlijke inzet van Schroijen.

Acht minuten voor tijd kreeg Go Ahead Eagles achter elkaar twee kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zowel Ross als Hendriks vonden doelman Lathouwers op hun weg. Het net werd niet meer gevonden in stadion De Geusselt, waardoor Go Ahead Eagles dit seizoen met acht punten uit vier uitduels (en nog geen tegengoals) een prima balans kan overleggen in wedstrijden op vreemde bodem.

MVV – Go Ahead Eagles 0-2 (0-2)
27. Jay Idzes 0-1
35. Sam Beukema 0-2

Scheidsrechter: De heer Martens
Gele kaart: Jeroen Veldmate, Sam Crowther (beiden Go Ahead Eagles)

MVV: Bill Lathouwers; Tim Zeegers, Shermar Martina, Luc Mares (89. Marco Kleinen), Matteo Waem (83. Raoul Last); Jerome Déom, Thibaut van Acker, Koen Kostons; Joeri Schroijen, Jelle Duin, Joy Lance Mickels (46. Arne Naudts).

Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Julliani Eersteling, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Bas Kuipers; Jay Idzes, Maël Corboz, Luuk Brouwers; Bradly van Hoeven (83. Kevin van Kippersluis), Sam Hendriks (84. Sam Crowther), Frank Ross (83. Zakaria Eddahchouri).