Eerste Selectie

Go Ahead Eagles is N.E.C. de baas in eigen huis: 1-0

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een belangrijke zege geboekt op N.E.C. Nijmegen. Een doelpunt van Finn Stokkers bleek genoeg om de drie punten in Deventer te houden. Door de zege nadert de ploeg van René Hake de Nijmegenaren tot op één punt en bezet het daarmee een twaalfde plaats op de ranglijst.

Ten opzichte van de midweekse nederlaag in Waalwijk had René Hake een flinke puzzel te leggen. Oliver Edvardsen viel tegen RKC uit met een blessure en Jamal Amofa liep tegen een schorsing aan. Enric Llansana, Finn Stokkers en de van een blessure teruggekeerde Philippe Rommens mochten zich vanaf het startsignaal laten zien.

Dat er vanmiddag een belangrijke wedstrijd op het programma stond, was wel duidelijk voor beide teams. Waar Go Ahead Eagles de ploegen onder zich de laatste weken dichterbij zag komen, daar wilden de gasten uit Nijmegen graag omhoog kunnen blijven kijken. Het was N.E.C. dat de eerste kans van de wedstrijd wist te noteren. De behendige Elayis Tavsan trok vanaf de rechterkant naar binnen en besloot vervolgens uit te halen met links. Zijn schot werd echter gepareerd door Jeffrey de Lange. Na bijna een halfuur spelen kwam Go Ahead Eagles langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Het was José Fontán die zijn kunststukje van afgelopen woensdag bijna nóg eens leek te herhalen. Zijn volley belandde ditmaal echter óver het doel van Jasper Cillessen. Acht minuten later was het dan tóch raak voor Go Ahead Eagles. Bobby Adekanye trok vanaf rechts naar binnen, waarna de bal voor de voeten van Finn Stokkers belandde. De spits twijfelde niet en wist zijn basisplaats te bekronen met zijn tweede treffer van dit seizoen: 1-0.

Hem20230205 2293op Mobile Gallery

De tweede helft begon met één wissel aan de zijde van Go Ahead Eagles. De met een blessure uitgevallen Enric Llansana moest zich laten vervangen door Fredrik Oppegård, wat betekende dat José Fontán doorschoof naar de middelste linie. Een spektakelstuk werd het nog niet direct in De Adelaarshorst; waar Go Ahead Eagles moeite had om de voorwaartsen in stelling te brengen, daar lukte het ook de Nijmegenaren niet om Jeffrey de Lange te testen. In de 80e minuut leek de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de wedstrijd in het slot te gooien. Isac Lidberg werd in de diepte weggestuurd en dacht Willum Willumsson te bereiken met een lage voorzet. Zijn pass werd echter niet begrepen door de IJslander, waardoor de kans was verkeken. N.E.C. probeerde in de slotfase de bal vaker in het strafschopgebied te gooien, maar tot écht grote kansen leidde dit niet. Toen scheidsrechter Erwin Blank na vier minuten blessuretijd een einde aan de wedstrijd maakte, klonk er dan ook gejuich van de tribunes; de drie punten blijven in Deventer!

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Nec

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

Go Ahead Eagles – N.E.C. Nijmegen 1-0 (1-0)
35′ Finn Stokkers 1-0

Scheidsrechter: Erwin Blank
Toeschouwers: 9733
Gele kaart: Dirk Proper, Calvin Verdonk, Ilias Bronkhorst, Soufian El Karouani (allen N.E.C.)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jay Idzes, José Fontán; Enric Llansana (46’ Frederik Oppegård), Philippe Rommens (46’ Federico Mattiello), Willum Willumsson, Bobby Adekanye (62’ Xander Blomme); Finn Stokkers (82’ Sylla Sow), Isac Lidberg.

N.E.C. Nijmegen: Jasper Cillessen; Bart van Rooij, Ivan Marquéz, Joris Kramer, Souffian El Karouani; Lasse Schöne (73’ Anthony Musaba), Dirk Proper, Oussama Tannane; Elayis Tavsan, Pedro Marques (69’ Ilias Bronkhorst), Ibrahim Cissoko (46’ Calvin Verdonk).

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht