Door deelname aan de ‘4×4 Challenge’ en de bijbehorende app worden Nederlanders zaterdag 4 april uitgedaagd om 4 kilometer of 4 minuten te bewegen en minimaal 4 euro te doneren voor de zorg, ouderen, minderbedeelden en kinderen. Ook Go Ahead Eagles draagt dit initiatief een warm hart toe door een bedrag te doneren en op die manier een gezamenlijke vuist tegen het coronavirus te maken.

De 4×4 Challenge app is een initiatief van sportmarketingbureau Sportunity in samenwerking met sportbonden, sportorganisaties, verschillende sporters en vier goede doelen: het Nederlandse Rode Kruis (zorg), het Nationaal Ouderenfonds (ouderen), Voedselbanken Nederland (minderbedeelden) en Stichting Leergeld (kinderen). Managing Partner van Sportunity is Ron Bleize, die tevens met zijn bedrijf Studio Coldec als Premium Partner aan Go Ahead Eagles is verbonden en naamgever is van een van de Business Lounges in De Adelaarshorst. Waar sport mensen in normale tijden verenigt, daar verenigt ook de 4×4 Challenge mensen door samen te bewegen, maar dan op afstand.

“Een heel mooi initiatief, dat maar weer eens de saamhorigheid onder Nederlanders benadrukt om het coronavirus gezamenlijk te verslaan”, zegt Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles. “Uiteraard zullen wij als club ook onze donatie overmaken, aangezien het vier fondsen betreft die het geld momenteel keihard nodig hebben om ouderen, kinderen, minderbedeelden en zorgbehoevenden te helpen. Go Ahead Eagles roept daarom iedereen op om aanstaande zaterdag mee te doen aan deze sympathieke actie.”

Meedoen aan de 4×4 Challenge? Download dan hier de 4×4 Challenge app.