Go Ahead Eagles miraculeus onderuit bij MVV

Go Ahead Eagles heeft op bezoek bij MVV een nederlaag gelegen. Drie keer kwam de Deventer ploeg op voorsprong, maar ook drie keer volgde al snel de gelijkmaker van de thuisploeg. In de absolute slotfase viel de 4-3 miraculeus binnen.

Aan de kant van Go Ahead Eagles maakten Stevens, Ketting, Soumaoro, Langedijk, Thomas en Hölscher hun officiële debuut in het basisteam. Samen met hun teamgenoten domineerden ze de openingsfase van de wedstrijd. Dit leidde echter niet tot grote kansen.

Toen Go Ahead Eagles na ruim een kwartier spelen opdook voor het doel van MVV was het ook meteen raak. De Kogel gaf mee aan de opkomende rechtsback Suk, die op zijn beurt Sam Hendriks vond. De goaltjesdief twijfelde niet en schoof de bal beheerst in de verre hoek: 0-1.

Aangespoord door het goed hoorbare publiek nam MVV hierop het heft in handen. Ook de Maastrichtenaren waren trefzeker met hun eerste echte mogelijkheid. Mmaee legde met het hoofd terug op Janssens uit een corner. De verdediger mocht aannemen en van dichtbij afdrukken: 1-1. MVV hield het initiatief, maar de ruststand bleef 1-1.

Sander Thomas maakte zijn debuut voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

De tweede helft was nog niet goed en wel begonnen of de bal had achter Stevens kunnen liggen. Ciranni schoot echter van dichtbij op Stevens, waarna Ogunjimi in de rebound over mikte. Ook aan de andere kant was er gevaar, nadat De Kogel met het hoofd klaarlegde voor Hendriks. Doelman Verrips kon de bal ternauwernood van de voet van de spits plukken. Even later kreeg Koolhof een soortgelijke kant als collega Ciranni eerder, maar opnieuw bracht Stevens redding.

Na ruim een uur spelen was Go Ahead Eagles net de schrik te boven van de volgende kans voor MVV – Loshaj schoot naast vanaf randje zestien – toen Groenbast de bal kreeg. De back verstuurde een uitstekende pass op Hendriks, die ineens samen met Langendijk oog in oog met de doelman stond. De spits rondde bekwaam af: 1-2. Het scheelde niet veel of Hendriks maakte binnen twee minuten ook zijn derde, maar uit de rebound van een schot van De Kogel schoot hij van dichtbij naast.

Met de steun van het meer dan goed gevulde uitvak probeerde Go Ahead Eagles deze voorsprong wel te behouden. Helaas lukte dit niet. Schroijen gaf voor vanaf links en zag hoe Okita de bal van dichtbij wist binnen te frommelen. MVV ging op zoek naar zijn eerste voorsprong van de wedstrijd. De thuisploeg wist de Deventer defensie een aantal keer flink aan het wankelen te krijgen. Maar met het nodige kunst- en vliegwerk werden de aanvallen afgeslagen.

En toen kreeg Joey Groenbast weer de bal. De linksback verstuurde wederom een weergaloze pass en vond ditmaal Langedijk. De buitenspeler werd naar buiten gedreven maar wist toch met rechts de lange hoek te vinden. 2-3 in de 84e minuut. Daarna had Go Ahead Eagles natuurlijk maar één doel: deze voorsprong wel vasthouden tot het einde. Tot de 88e minuut bleef de voorsprong een feit, maar daarna ging het weer mis. Een voorzet vanaf links bereikte Ogunjimi, die van dichtbij binnen volleerde: 3-3.

Kreeg de wedstrijd dan geen winnaar, na drie voorsprongen en drie gelijkmakers van MVV? Jawel. Wederom een voorzet vanaf links en ditmaal was het Okita die met een op het oog verkeerde aanname scoorde. De bal viel pardoes in het doel, waardoor de eindstand op 4-3 werd bepaald.