Go Ahead Eagles neemt punt mee uit Heerenveen

Ondanks een aantal blessures en schorsingen is Go Ahead Eagles er in het Abe Lenstra Stadion in geslaagd om SC Heerenveen op een 2-2 gelijkspel te houden. De eerste helft was cijfermatig voor de Deventenaren (0-2), de Friezen kwamen na rust langszij.

Door de afwezigheid van Deniz Türüç, Sander Duits (beide geschorst) en Fernando Lewis (grieperig) moest trainer Foeke Booy noodgedwongen sleutelen aan zijn basisformatie. De oefenmeester koos voor de aanvallers Jules Reimerink en Alex Schalk op de flanken, terwijl Lars Lambooij de balans op het middenveld moest bewaken.

Zonder echt dreigend te worden was SC Heerenveen in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij in het Abe Lenstra Stadion. De brilstand bleef in de beginfase echter op het scorebord staan, waarna Go Ahead Eagles binnen acht minuten twee keer toesloeg via een aantal messcherpe counters. Eerst was het in de 21ste minuut Lars Lambooij die met een lage voorzet aanvoerder Marnix Kolder wist te bereiken. De spits faalde niet een wist de bal in de linkerhoek achter doelman Kristoffer Nordfeldt te krijgen: 0-1 en de derde competitietreffer voor de Eagles-captain. Zeven minuten later wist de Deventer ploeg opnieuw doel te treffen in de tegenstoot. Na een goed uitgespeelde aanval was het Alex Schalk die op aangeven van Jeffrey Rijsdijk de voorsprong verdubbelde: 0-2 in de 28ste minuut.

heegae03

Tussen de twee doelpunten in mocht Go Ahead Eagles van geluk spreken dat Mark Uth aan de andere kant de paal raakte en de bal in tweede instantie naast het doel van Mickey van der Hart schoot. Ook Kolder was met een schot van achttien meter dicht bij zijn tweede treffer, maar Nordfeldt redde.

Vlak na rust kwamen de Friezen terug in de wedstrijd. Nadat Nordfeldt even daarvoor met een reflex op een kopbal van Kolder grotere schade aan Friese zijde had voorkomen, tekende Daley Sinkgraven van dichtbij voor de aansluitingstreffer: 1-2 in de 49ste minuut.

heegae15

SC Heerenveen rook zijn kans om langszij te komen, maar moest ook toezien hoe Go Ahead Eagles gevaarlijk bleef in de omschakeling. Reimerink, Schalk en Rijsdijk kwamen in de buurt van een derde treffer voor de Deventer ploeg, maar wisten hun ploeg niet op een ruimere voorsprong te zetten. Uiteindelijk lukte het Heerenveen zes minuten voor tijd om de gelijkmaker te produceren. Invaller Jukka Raitala kreeg de bal voor zijn voeten en liet Van der Hart kansloos: 2-2. Omdat deze stand ook na vier minuten blessuretijd op het scorebord bleef staan, keerde Go Ahead Eagles met een verdienstelijk punt terug naar Deventer.