nieuws

nieuwsIn de zomerperiode heeft het bestuur van Go Ahead Eagles besloten in de aanloop naar het seizoen alle betrokkenen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in en rond de club. Uit de vele positieve reacties die wij hierop kregen, is besloten dat we met een wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag alle betrokkenen op de hoogte houden van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

 Uitbreiding stadioncapaciteit
In de vorige nieuwsbrief spraken we nog de verwachting uit dat we deze week de veiligheidsverklaring van de politie zouden krijgen. Dat is niet gebeurd. We zullen nog even geduld moeten hebben, al rekenen we er op dat we de documenten snel zullen krijgen. Zodra we dit document hebben kan de KNVB zich buigen over onze plannen. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte.
In de afgelopen week kregen we diverse vragen over de huidige capaciteit van ons stadion. Als we alle beschikbare plaatsen verkopen, dan is de huidige capaciteit 7769 plaatsen. Uiteraard is dit exclusief de 200 nog te realiseren extra plaatsen op de IJsseltribune het extra aantal plaatsen dat beschikbaar zal zijn na het uitbreiden van de sta-capaciteit op de Brinkgreverwegtribune.

Supportersaangelegenheden
De eerste wedstrijd tegen ADO Den Haag was een feest. De sfeer in ons stadion was geweldig, hetgeen ook door de media werd opgepikt. Een geweldig compliment voor ons publiek dat ook achter het team bleef staan, toen we een moeilijke fase in de wedstrijd hadden. Een drietal zaken willen we eruit lichten.
Na de wedstrijd kregen we van supporters een aantal reacties over de veiligheid in ons stadion, met name rondom het uitvak. We zijn hierover in gesprek gegaan met een aantal supporters en hebben samen een aantal verbeterpunten benoemd. Deze worden zo snel mogelijk geïmplementeerd.
Na de wedstrijd tegen ADO Den Haag zijn er twee stadionverboden opgelegd. Één man kwam het veld op en een tweede man heeft een vlag gestolen uit het ADO-vak. De onrust die ontstond in het uitvak werd – en dat wilen wij benadrukken – niet veroorzaakt door onze gasten, maar door een klein groepje personen dat zich irritant gedroeg.
Met het opleggen van de genoemde stadionverboden willen we onderstrepen dat we een zero-tolerance beleid voeren. Go Ahead Eagles wil een gastvrije club zijn. Niet alleen voor onze eigen supporters, maar ook voor onze gasten.
Inmiddels is de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen begonnen. De belangstelling voor deze wedstrijd is groot en we verwachten een uitverkocht stadion. Wie erbij wil zijn, raden wij aan snel een kaart te kopen. Dat kan, op vertoon van een seizoenkaart of clubcard, bij alle vestigingen van Primera Ticketbox in Nederland.

Commercie & sponsoring
Ook voor onze commerciële afdeling was afgelopen zaterdag de vuurdoop in de eredivisie. En deze is goed verlopen. In de Coldec Lounge genoten bijna honderd gasten voor aanvang van de wedstrijd van een driegangen menu en als MatchLegend was Jan Kromkamp te gast. Vanaf nu komt ook trainer Foeke Booy voor elke thuiswedstrijd de Partners van de club bijpraten over de jongste ontwikkelingen in en rond zijn team.
Go Ahead Eagles is inmiddels volop gestart met de voorbereiding op het Eaglesgala, dat nieuw leven is ingeblazen. Dit gala wordt gehouden op donderdag 7 november in de Deventer Schouwburg en is bestemd voor de Partners van Go Ahead Eagles en alle overige ondernemers en netwerkclubs uit de regio. De gastheer op dit compleet verzorgde Eaglesgala is de bekende tv-presentator Viktor Brand van SBS6. Een keur van artiesten zal optreden. Onder hen is Lee Towers. De opbrengst van het Eaglesgala is voor het spelersfonds van Go Ahead Eagles en voor Eagles4Deventer, onze sociaal-maatschappelijke partner.
De kaartverkoop voor het Eaglesgala is gestart en de eerste honderd kaarten zijn inmiddels verkocht. In de komende periode zullen wij onze Partners van meer informatie voorzien. De laatste ontwikkelingen rond het Eaglesgala melden wij het eerste op www.eaglesgala.nl, www.facebook.com/eaglesgala en op www.twitter.com/eaglesgala.

Ontwikkelingen selectie
Soms moet je geduld hebben om een gewenste versterking binnen te halen. Zo duurde het aantrekken van Erik Falkenburg enkele weken. De speler sprak al snel zijn voorkeur uit voor Go Ahead Eagles en trainer Foeke Booy, maar AZ was naast Go Ahead Eagles ook met ADO Den Haag en NAC in gesprek. We zijn blij dat het wachten is beloond. Erik Falkenburg zal de rest van dit seizoen uitkomen voor Go Ahead Eagles. Trainer Foeke Booy kan morgen tegen PSV meteen een beroep op hem doen, want we hebben hem tijdig speelgerechtigd gekregen.
Na de knappe prestatie van Go Ahead Eagles tegen ADO Den Haag wacht ons morgenavond een zware klus in Eindhoven. PSV heeft zich in de afgelopen weken met een jong team uitstekend gepresenteerd en lijkt dit seizoen een serieuze gooi naar de landstitel te gaan doen. Dat Go Ahead Eagles als outsider aan dit duel begint, is duidelijk. Dat was ook zo tegen FC Utrecht en ADO Den Haag het geval. De competitiestart van Go Ahead Eagles was lekker, we hebben op dit moment meer punten dan Ajax en Feyenoord samen… We zeggen dat met een kwinkslag, want we staan met beide benen op de grond. In Eindhoven worden we overigens gesteund door 350 supporters. Een mooi aantal.