nieuws

nieuwsIn de zomerperiode heeft het bestuur van Go Ahead Eagles besloten in de aanloop naar het seizoen alle betrokkenen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in en rond de club. Uit de vele positieve reacties die wij hierop kregen, is besloten dat we met een wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag alle betrokkenen op de hoogte houden van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

 

Uitbreiding stadioncapaciteit
Ook in de afgelopen weken is er nader overleg geweest met de politie en de gemeente over het verkrijgen van een veiligheidsverklaring voor het uitbreiden van de Brinkgreverwegtribune. In het calamiteitenplan ligt met name de nadruk op de zogeheten ‘what if’ scenario’s. In eerste instantie was het plan om het huidige aantal plaatsen van 2.150 direct naar 3.000 uit te breiden, maar inmiddels is in overleg met de politie gekozen om gefaseerd uit te breiden. Het plan is nu om eerst naar 2.600 plaatsen te groeien om vervolgens te kijken wat de gevolgen van deze uitbreiding zijn. Vallen deze positief uit, dan kunnen we daarna wellicht doorgroeien naar de gewenste 3.000 plaatsen.

Supportersaangelegenheden
In de afgelopen weken hebben wij dankzij de vrijwillige hulp veel kunnen realiseren in en om ons stadion, maar ook op administratief gebied. De vele handen, die het werk licht maakten, hebben we voor komende vrijdag uitgenodigd voor een barbecue, als dank voor de getoonde inzet en geleverde bijdrage.
Inmiddels is de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur begonnen. Zoals bekend zijn er maar enkele honderden kaarten voor dit duel in de vrije verkoop. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur, op vrijdag 20 september, wordt op het supportersplein het zogeheten ‘Pitch Owners bord’ onthuld. Vlak voor de wedstrijd zullen initiatiefnemer Ludwig Boosveld en de Supportersvereniging de club een cheque overhandigen op ons mooie veld. Daarmee wordt een geweldige actie afgesloten.
Morgenavond zal Go Ahead Eagles in Waalwijk worden gesteund door ongeveer 300 supporters. Opnieuw een mooi aantal dat de club achterna reist. Het lijkt misschien niet zo’n groot aantal, maar buiten de topclubs om zijn er niet veel eredivisieclubs die 300 mensen mee krijgen naar een uitwedstrijd.

Commercie & sponsoring
Eerder hebben we al gemeld dat het Eaglesgala nieuw leven is ingeblazen. Op donderdag 7 november wordt het Eaglesgala gehouden in de Deventer Schouwburg. Inmiddels zijnde organisatoren erin geslaagd een aantal bedrijven te strikken als galasponsor. Daarnaast kunnen onze Partners, maar ook andere bedrijven, via de website www.eaglesgala.nl kaarten bestellen voor het ditb geweldige evenement. Op deze website wordt u ook op de hoogte van het programma gehouden. De opbrengst van deze avond is bestemd voor het spelersfonds en onze sociaal maatschappelijke stichting Eagles4Deventer.

Ontwikkelingen selectie
Komende maandag sluit de transferwindow. Tot op dit moment is er geen concrete belangstelling voor een of meer van onze spelers uit de 1e selectie getoond. Vanmiddag meldde zich wel een club uit de Jupiler League, die Guyon Philips wilde huren. Wij willen hieraan meewerken. Voor de ontwikkeling van Guyon is het goed om wedstrijden op niveau te spelen.
Over de wedstrijd tegen FC Groningen kunnen we veel zeggen. We hebben genoten van een spectaculaire wedstrijd, maar hebben er tegelijkertijd de pest in omdat we de 3-2 voorsprong niet hebben vastgehouden. Natuurlijk betaalt de jonge ploeg leergeld, maar we hebben ook tegen FC Groningen weer laten zien dat we voetballend goed mee kunnen.