nieuws
nieuws

Go Ahead Eagles is volop in beweging. Het bestuur van Go Ahead Eagles deelt sinds deze zomer de belangrijke ontwikkelingen in en rond de club met de achterban. Uit de vele positieve reacties die wij hierop kregen, is besloten dat we met een wekelijkse nieuwsbrief op vrijdag alle betrokkenen op de hoogte houden van zaken die spelen binnen de club. Mochten tussentijds bijzondere ontwikkelingen zich voordoen, dan zal dat apart worden gecommuniceerd op www.ga-eagles.nl.

Uitbreiding stadioncapaciteit
Het heeft even geduurd maar we hebben een belangrijke stap gezet met betrekking tot de beoogde uitbreiding van het aantal staanplaatsen op de Brinkgreverwegtribune. Komende maandag zal namelijk de veiligheidsverklaring worden getekend tijdens het reguliere overleg tussen club en politie. Zodra de handtekeningen zijn geplaatst, sturen wij de veiligheidsverklaring naar de KNVB. We verwachten dat het sectiebestuur betaald voetbal zich hierna snel zal buigen over ons verzoek om het aantal staanplaatsen uit te breiden.

 

Supportersaangelegenheden
Deze week is begonnen met het één-op-één nalopen van alle aanvragen van supporters, die een seizoenkaart hebben aangevraagd. We verwachten dit snel af te ronden en supporters die nog geen bericht hebben gekregen, zullen we alsnog antwoorden.
Afgelopen vrijdag hebben we met de vrijwilligers die ons in de zomerperiode hebben geholpen een barbecue gehad op het Supportersplein. De opkomst was goed. Er waren zo’n 50 deelnemers en de Supportersvereniging maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Ook de Supportersvereniging, die de barbecue organisatorisch mogelijk heeft gemaakt, verdient een groot compliment. Niet alleen voor de goede verzorging, maar zeker ook voor de feestelijke aankleding.
Komende zondag spelen we de uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar. We worden gesteund door maar liefst 520 trouwe supporters, die in groten getale gebruik maken van de autocombiregeling. Ook gaat er een bus vanuit de supportersvereniging. Het is geweldig om te ervaren dat we zo’n grote trouwe supportersschare hebben. En voor ons elftal moet dit een geweldige stimulans zijn.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen SC Cambuur en wordt gespeeld op vrijdag 20 september om acht uur. Deze wedstrijd staat in het teken van de afsluiting van de ‘Actie Middenstip’. Op het Supportersplein zal een bord worden onthuld met daarom de namen van de ‘Pitch Owners’. Om ongeveer 10 voor acht, dus vlak voor het begin van de wedstrijd, zal – symbolisch op de middenstip – de opbrengst van deze actie worden bekendgemaakt en krijgt de club de cheque uit handen van initiatiefnemer Ludwig Boosveld en de voorzitter van de Supportersvereniging Manuela Hannink. Wij hopen dan ook dat iedereen tijdig zijn plaats in het stadion inneemt om getuige te zijn van dit toch wel bijzondere moment. Nooit eerder is het voorgekomen dat supporters van een club zo’n actie zijn gestart om een club te bewegen te kiezen voor echt gras.
Komende maandag zullen we op de website informatie vrijgeven over de uitwedstrijd tegen Ajax op zaterdag 28 september in de Arena. Al wel kunnen we melden dat de lokale driehoek in Amsterdam heeft bepaald dat er een buscombiregeling zal gelden. Aangezien wij verwachten dat velen deze wedstrijd willen bezoeken, hebben wij Ajax op voorhand gevraagd alle beschikbare plaatsen voor bezoekende supporters voor ons te reserveren.

 

Commercie & sponsoring
We hebben in de afgelopen weken al melding gemaakt dat op donderdag 7 november de Eagles Gala Party wordt gehouden in de Deventer Schouwburg. De initiatiefnemers maken er geen half werk van. Nadat eerder Lee Towers al was vastgelegd kunnen we met trots melden dat ook Anita Meijer en Jan Smit naar de Eagles Gala Party komen.
Het wordt een geweldige avond, die geopend wordt door een bekende cabaretier, met muziek en topentertainment. Naast de genoemde artiesten zijn ook al Joanne Telesford (hoofdrolspeelster van Fame), Richard Hekkert (repertoire van Froger tot Hazes tot eigen producties), Jaap Reesema (winnaar X Factor 2010) en een top-DJ gestrikt.
Ondertussen worden bij verschillende food corners culinaire hoogstandjes geserveerd.
Het gala wordt gepresenteerd door de in Deventer geboren moderator Viktor Brand, bekend van SBS6-programma’s als Shownieuws, Holland’s got Talent en Huizenjacht. Tijdens het evenement zullen drie veilingen worden gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel: Eagles4Deventer. Het gala begint om 20.00 uur en gaat door tot 02.00 uur.
Het gala is toegankelijk voor iedereen die Go Ahead Eagles een warm hart toedraagt. Kaarten, € 150,- per stuk voor een compleet verzorgde avond, kunnen op www.eaglesgala.nl worden besteld.

 

Ontwikkelingen selectie
Na een week zonder competitieverplichtingen heeft de selectie zich deze week volop kunnen richten op de uitwedstrijd tegen AZ. Foeke Booy, onze trainer, zei het al treffend op het wekelijkse perspraatje. AZ moet, wij mogen. Go Ahead Eagles gaat net als in de eerste vijf wedstrijden uit van eigen kracht. En waarom zouden we met de steun van een groot aantal supporters kansloos zijn? Het is mooi om te horen dat de selectie topfit is. Met uitzondering van pechvogel Kevin Spanjaard, die langdurig is uitgeschakeld, zijn er geen blessures. Wij kijken uit naar deze wedstrijd!