Go Ahead Eagles O18 dwingt promotie naar Divisie 2 af

De drie jeugdteams die tijdens het Pinksterweekeinde in competitieverband in actie kwamen namens de Go Ahead Eagles Voetbalacademie boekten gezamenlijk twee nederlagen en één overwinning. De zege kwam op naam van Go Ahead Eagles Onder-18, dat hierdoor promotie naar Divisie 2 afdwong.

Go Ahead Eagles O18 reisde afgelopen zaterdag af naar het zuidwesten van Brabant, waar de confrontatie met NAC Breda O18 – een directe concurrent in de strijd om promotie – op het programma stond. Door een eigen doelpunt van de Bredanaars kwam het team van Jeroen Spies in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Na rust wist Go Ahead Eagles O18 de minimale voorsprong over de streep te trekken, waardoor het in Divisie 3A – met nog één wedstrijd voor de boeg – op een voorsprong van vier punten kwam met nummer 3 NAC Breda O18 en nummer 4 FC Volendam O18. Promotie naar Divisie 2 is daardoor voor Go Ahead Eagles O18 een feit.

Go Ahead Eagles Onder-13 reisde af naar Drenthe voor het duel met FC Emmen O13. Het jongste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie liep er tegen een nederlaag aan: 2-0 na een 1-0 ruststand. Door de verliespartij werd Go Ahead Eagles O13 op de ranglijst gepasseerd door FC Twente / Heracles O13, waardoor het team van Bram Meuwissen vooralsnog genoegen moet nemen met de derde plaats in Divisie 2D.

Go Ahead Eagles Onder-21 leed in Divisie 1A een nederlaag tegen Feyenoord O21. Na een 0-2 ruststand was Milan Berenschot verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer (1-2), waarna de Rotterdammers alsnog uitliepen naar een 1-4 zege. Door de overwinning hebben de Rotterdammers de titel in Divisie 1A voor het grijpen. Voor het team van Martijn Jongbloed wacht een spannende slotdag van de competitie, waarin het de huidige zesde plaats veilig dient te stellen om ook volgend seizoen actief te mogen zijn op het hoogste Nederlandse jeugdniveau.