Go Ahead Eagles onderuit in Waalwijk: 3-1

Go Ahead Eagles heeft zich vanavond geen goede dienst bewezen in de inhaalwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Na een vroege achterstand kwam Go Ahead Eagles vlak voor rust nog wél terug in de wedstrijd door een prachtige treffer van José Fontán. In de tweede helft liep de thuisploeg echter weg bij Go Ahead Eagles door doelpunten van Michiel Kramer en Yassin Oukili.

Ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen PSV besloot René Hake om vier wijzigingen door te voeren in zijn elftal. Jamal Amofa, Evert Linthorst, Bobby Adekanye en Isac Lidberg namen de plekken in van Rashaan Fernandes, Finn Stokkers, Enric Llansana en de vertrokken Tesfaldet Tekie.

De beginfase van de wedstrijd was van beide kanten niet spectaculair te noemen. Dichterbij dan enkele schoten ruim over het doel kwam geen van beide ploegen. In de 13e minuut viel het eerste serieuze gevaar te noteren aan Eagles-zijde. Het was Isac Lidberg die zichzelf in een kansrijke positie wist te manoeuvreren. Zijn schot belandde van dichtbij in het zijnet. In de 24e minuut was het echter de thuisploeg die de ban wist te breken. Een lage voorzet vanaf de rechterflank kwam precies voor de voeten van Mats Seuntjens, die niet twijfelde en de bal in de korte hoek raak schoot: 1-0. Go Ahead Eagles was echter absoluut niet kansloos in de eerste helft. Meer en meer vond de ploeg van René Hake de weg richting het doel van Etienne Vaessen, maar tot écht grote kansen leidde dit niet. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Go Ahead Eagles dan tóch langszij, en op wát voor manier! Het was José Fontán die een voorzet tegendraads in de verre kruising wist te poeieren: 1-1.

Netherlands: Rkc Vs Go Ahead Eagles

De tweede helft kwam moeizaam op gang in het Mandemakers Stadion. Het duurde tot de 63e minuut voordat er weer sprake was van enige opwinding. Bobby Adekanye trok vanaf de rechterkant naar binnen en besloot uit te halen met links. Het ontbrak zijn schot echter aan precisie, waardoor de bal over het RKC-doel verdween.

In de 72e minuut was het aan de andere kant wél raak. Een voorzet belandde bij de tweede paal op het hoofd van de kopsterke Michiel Kramer, voor wie het een koud kunstje was om binnen te knikken: 2-1. Amper zes minuten later gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Het was Yassin Oukili die de bal op fraaie wijze in de rechterbovenhoek wist te krullen: 3-1. Gescoord werd er vervolgens niet meer, waardoor de punten vanavond in Waalwijk bleven.

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles 3-1 (1-1)
23’ Mats Seuntjens 1-0
45+1’ José Fontán 1-1
72’ Michiel Kramer 2-1
78’ Yassin Oukili 3-1

Scheidsrechter: Alex Bos
Gele kaart: Pelle Clement, Julian Lelieveld (beiden RKC Waalwijk), Jamal Amofa, José Fontán (beiden Go Ahead Eagles)

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Julian Lelieveld (65’ Julen Lobete), Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Lars Nieuwpoort (65’ Saïd Bakari), Thierry Lutonda; Yassin Oukili, Vurnon Anita, Pelle Clement (81’ Florian Jozefzoon); Michiel Kramer (81’ Sebbe Augustijns), Mats Seuntjens (87’ Roy Kuijpers).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jamal Amofa, José Fontán (81’ Fredrik Oppegård); Willum Willumsson, Evert Linthorst (81’ Rashaan Fernandes), Jay Idzes, Oliver Edvardsen (62’ Sylla Sow); Bobby Adekanye, Isac Lidberg (81’ Finn Stokkers).

Fotografie: Erik Pasman