Go Ahead Eagles was vrijdagavond niet opgewassen tegen Telstar. De nummer 4 van de Jupiler League was in Velsen-Zuid met 3-1 te sterk. Hierdoor kwam de ongeslagen serie van zes wedstrijden tot een einde.

Nadat Sam Hendriks de Bronzen Stier voor Beste Speler van de 1e Periode overhandigd had gekregen van supporter Twan Bolink, kon de wedstrijd beginnen. Amper tien minuten later lag de bal in het net achter Sonny Stevens. Telstar kon door de defensie van Go Ahead Eagles combineren, waarna Jerdy Schouten van randje zestien de bal vanaf randje zestien via de binnenkant van de paal binnen volleerde.

Go Ahead Eagles probeerde in de fase hierna iets terug te doen, maar veel verder dan enkele afstandsschoten kwam de Deventer ploeg niet. De grootste kans was voor Joey Suk, die vanaf de zijkant op doelman De Boer afging, aflegde, maar niemand vond.

Telstar werd hierdoor niet van de wijs gebracht en verdubbelde na een klein half uur de marge. Osman ontving de bal op 20 meter van het doel en schoot de bal met een curve in de rechterhoek. In het kwartier daarna liet spits Novachovic drie dotten van kansen liggen, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 2-0 stand.


Pieter Langedijk ziet met lede ogen aan hoe Mohammed Osman de 2-0 van Telstar viert. (Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel. Go Ahead Eagles joeg op de aansluitingstreffer, maar de defensie van Telstar stond haar mannetje. Aan de andere kant had de verdediging van Go Ahead Eagles de handen vol aan het aanvalduo Platje en Novakovich van Telstar.

En toen was het ineens 2-1. Invaller Soumaoro mocht opstomen en leverde een puntgave assist af op Sam Hendriks, die zijn elfde van het seizoen bekwaam achter De Boer schoot. Hoop deed even leven, maar nog geen 2 minuten na de 2-1 was de marge van twee hersteld. Osman punterde zijn tweede binnen uit de scrimmage en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.