Go Ahead Eagles pakt in de absolute slotfase drie punten in Utrecht: 1-2

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag drie ontzettend belangrijke punten weten te pakken in en tegen (FC) Utrecht. Een 1-0 achterstand werd vlak voor rust gelijkgetrokken door Oliver Edvardsen, waarna Willum Willumsson in blessuretijd zorgde voor een explosie van vreugde aan Deventer zijde: 1-2!

René Hake stuurde vanmiddag dezelfde elf namen het veld in die één week eerder eigenlijk aan de aftrap zouden zijn verschijnen tegen RKC Waalwijk. Dit betekende dat Oliver Edvardsen (terug van een blessure), Bobby Adekanye (terug van een schorsing) en Fredrik Oppegård de plekken innamen van Evert Linthorst, Rashaan Fernandes en José Fontán.

Na een indrukwekkende minuut stilte – ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht vier jaar geleden – kon Alex Bos fluiten voor het begin van de wedstrijd. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd viel te noteren aan Utrecht-zijde. Het was de Belgische spits Anthony Descotte die Jeffrey de Lange als eerste onder vuur nam. De doelman stond echter goed op te letten en wist het leer te keren. Ook Go Ahead Eagles deed al snel van zich spreken via Oliver Edvardsen, maar zijn twee doelpogingen bleken nét niet succesvol. Het was de thuisploeg die vlak voor rust de leiding wist te nemen in De Galgenwaard. Een steekbal, recht door het hart van de Eagles-defensie, belandde in de loop van topscorer Anastasios Douvikas. Hij nam de bal goed mee richting het doel en bleef ijskoud in de afronding: 1-0. Go Ahead Eagles liet het hier echter niet bij zitten en zocht gelijk weer de aanval.

Netherlands: Fc Utrecht Vs Go Ahead Eagles

In het zestienmetergebied leek Isac Lidberg meteen vanaf vijf meter de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Het was echter Ramon Hendriks die de bal met zijn handen uit het doel wist te houden. Scheidsrechter Bos werd door de VAR naar het scherm geroepen, maar kende wonderbaarlijk genoeg geen strafschop toe. In de blessuretijd van de eerste helft was het echter alsnog raak. Lidberg vond Edvardsen met een pass, waarna de Noor er als de kippen bij was. Hij passeerde doelman Barkas met een knappe sliding: 1-1. Dit bleek gelijk de ruststand te zijn in Utrecht. De tweede helft startte met twee kleine kansjes voor Go Ahead Eagles. Jay Idzes en Isac Lidberg probeerden de score te vergroten, maar bleken allebei net niet succesvol in de afronding. In minuut 67 was het bijna raak aan de andere kant van het veld, maar Jeffrey de Lange stond goed op te letten en voorkwam daarmee een nieuwe achterstand.

In een poging om een overwinning af te dwingen, besloten beide trainers om enkele verse krachten binnen de lijnen te brengen. René Hake bracht met José Fontán, Rashaan Fernandes, Sylla Sow en Willum Willumsson nieuw bloed. In de 84e minuut was Jay Idzes dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal belandde in de hoek van het doel, maar Barkas wist de bal tijdig te keren.

Aan de andere kant van het veld was het Sander van der Streek die zich bijna tot matchwinner wist te kronen, maar ook hem lukte het niet om de bal in het net te krijgen. Beide ploegen leken deze middag dus genoegen te moeten nemen met één punt. Scheidsrechter Bos kende echter zes minuten extra speeltijd toe, waardoor zich nog een spannende slotfase ontpopte in De Galgenwaard.

Op jacht naar de overwinning kreeg Go Ahead Eagles alle ruimte om de aanval te zoeken . Het was in minuut 94 José Fontán die alle ruimte kreeg om de bal voor te geven. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Willum Willumsson, die de bal knap aan wist te nemen en het gaatje achter Barkas wist te vinden: 1-2. Kort daarop floot arbiter Bos voor het einde van de wedstrijd en kon Go Ahead Eagles drie welverdiende punten bijschrijven!

Wedstrijdkarakteristieken

FC Utrecht – Go Ahead Eagles 1-2 (1-1)
41’ Anastasios Douvikas 1-0
45+3’ Oliver Edvardsen 1-1
90+4 Willum Willumsson 1-2

Scheidsrechter: Alex Bos
Gele kaart: Ruben Kluivert, Jens Toornstra (beiden FC Utrecht), Bobby Adekanye, Jamal Amofa (beiden Go Ahead Eagles)

FC Utrecht: Vasilios Barkas; Sean Klaiber, Ruben Kluivert, Nick Viergever, Ramon Hendriks; Jens Toornstra, Zakaria Labyad (61’ Taylor Booth), Othmane Boussaid (83’ Amin Younes), Sander van der Streek; Anastasios Douvikas, Anthony Descotte (72’ Bart Ramselaar).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Gerrit Nauber, Fredrik Oppegård (78’ José Fontán); Bobby Adekanye (64’ Willum Willumsson), Jay Idzes, Philippe Rommens, Oliver Edvardsen (58’ Rashaan Fernandes); Isac Lidberg, Finn Stokkers (78’ Sylla Sow).

Fotografie: Erik Pasman