Go Ahead Eagles heeft in Waalwijk zijn vijfde zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd met 0-2 gewonnen dankzij twee goals van Jerry van Ewijk. Door de zege stijgen de Deventenaren naar de derde plek op de ranglijst.

Go Ahead Eagles moest het in Waalwijk stellen zonder onder meer de geblesseerde Elvio van Overbeek, Lars Lambooij en Chris David. Hierdoor maakte Tom Daemen zijn basisdebuut in de competitie. Verder was ook de outfit van Go Ahead Eagles nieuw. Voor het eerst dit seizoen acteerde de Deventer ploeg namelijk in het prachtige witte uittenue.

De eerste helft kwam wat moeizaam op gang. De kansen die er waren, waren voor Go Ahead Eagles. De Kogel en Wolters troffen echter geen doel met hun inzetten. De eerste ├ęcht grote kans van de wedstrijd was wel meteen raak. Na een half uur spelen werd Duits diep gestuurd. De middenvelder kapte terug op Wolters, die zijn schot gekeerd zag worden door Vos. In de rebound kon Van Ewijk echter eenvoudig scoren: 0-1. Vlak voor rust beet RKC nog eenmaal van zich af. Kindermans had een goed schot in huis, dat een metertje over het doel van Zwarthoed vloog.

WAALWIJK - RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles, Jupiler League, seizoen 2015-2016, Mandemakers Stadion, 27-09-2015, GA Eagles-speler Jerry van Ewijk (r) scoort de 0-1, doelpunt

In de tweede helft had Go Ahead Eagles duidelijk meer moeite met het opportunistische spel van de thuisploeg. Kopkansen waren er voor Kindermans en Valpoort, beide bij de tweede paal, maar hun vizier stond niet op scherp. Diezelfde Valpoort vond zichzelf na een uur spelen ook nog terug in kansrijke positie, maar produceerde niets meer dan een schotje.

Aan de andere kant had Wolters twintig minuten voor tijd de beslissing op zijn schoen. Hij wipte de bal handig over zijn tegenstander heen, maar punterde hierna naast. Met een aantal wissels probeerde coach Peter van den Berg zijn ploeg tot een slotoffensief te stuwen. De defensie van Go Ahead Eagles zwichtte echter niet voor de Waalwijkse druk. Zeker niet nadat de langste man van het veld, Cicilia, in de blessuretijd met rood moest inrukken na een charge op Vriends. In de allerlaatste seconde werd het zelfs nog 0-2. Doelman Vos trapte langs de bal, waarna Van Ewijk de bal kon oppikken. Hij dribbelde de bal simpel over de achterlijn.