Go Ahead Eagles in regen- en stormachtig Volendam naar 2-2 gelijkspel

Aan de boorden van het IJsselmeer heeft Go Ahead Eagles vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij FC Volendam. Na een 1-0 achterstand kwam Go Ahead Eagles voor rust in een tijdsbestek van twee minuten op een 1-2 voorsprong door twee doelpunten van Antoine Rabillard. In een stormachtig, ijskoud en regenachtig Kras Stadion werd de enige treffer na rust gescoord door invaller Ibrahim El Kadiri, die daarmee de eindstand op 2-2 bepaalde.

FC Volendam begon voortvarend aan de wedstrijd. Nadat doelpogingen van Jari Vlak en Martijn Kaars in de beginfase nog geen doelpunt hadden opgeleverd, was de derde schotpoging van de Wijdbroeken wél raak. Antonucci zag hoe zijn afstandsschot langs de aan de grond genagelde Hobie Verhulst in het doel verdween: 1-0 in de 10e minuut.

Twee minuten later kreeg de ploeg van De Gier al een riante mogelijkheid om de achterstand vlot ongedaan te maken. Rabillard bediende vanaf de achterlijn Martijn Berden, maar het schot van de linkeraanvaller werd ‘gekraakt’ door een Volendam-verdediger.

(Foto: Henny Meyerink)

Hoe snel een duel kan kantelen, liet Rabillard zien tussen de 26e en 28e minuut. De Franse clubtopscorer van Go Ahead Eagles scoorde twee keer in een tijdsbestek van twee minuten, waarmee hij zijn competitietotaal op negen doelpunten bracht. Bij zijn eerste treffer was hij het eindstation van een prima Eagles-aanval over meerdere schijven, bij zijn tweede goal stond hij paraat om bij de tweede paal een voorzet vanaf de rechterkant van Martijn Berden binnen te schieten.

Na rust waren het twee invallers aan Volendamse-zijde die binnen een kwartier de stand weer gelijk trokken. Boy Deul vond El Kadiri, die de bal langs Verhulst in het doel schoof: 2-2. Een kleine tien minuten later was Rabillard dicht bij zijn derde treffer van de avond. De Franse spits wurmde zich langs zijn tegenstander, maar stuitte vervolgens op doelman Nordin Bakker.

Ook Joran Swart, die zijn basisdebuut in de competitie beleefde als vervanger van de geblesseerde Jeroen Veldmate, was een kwartier voor tijd dicht bij een goal. De centrale verdediger kopte de bal naar de grond, maar zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Kort daarop schoot Maarten Pouwels vanuit de draai op de vuisten van doelman Bakker. Doordat een afstandspegel van Soufyan Ahannach in de blessuretijd van de wedstrijd ook op de handen van de Volendam-goalie uiteen spatte, bleef het 2-2 in het Kras Stadion.

FC Volendam – Go Ahead Eagles 2-2 (1-2)
10. Francesco Antonucci 1-0
26. Antoine Rabillard 1-1
28. Antoine Rabillard 1-2
58. Ibrahim El Kadiri 2-2

Scheidsrechter: De heer Oostrom
Toeschouwers: 4.022
Gele kaart: Martijn Kaars (FC Volendam), Jenthe Mertens, Sam Beukema (beiden Go Ahead Eagles)

FC Volendam: Nordin Bakker; Noah Fadiga, Kevin Visser, Micky van de Ven, Gijs Smal; Alex Plat, Francesco Antonucci, Jari Vlak (46. Boy Deul); Nick Doodeman (55. Ibrahim El Kadiri), Martijn Kaars, Derry John Murkin (76. Jelle Duin).

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Joran Swart, Elso Brito; Elmo Lieftink, Alexander Bannink, Soufyan Ahannach; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard (67. Maarten Pouwels), Martijn Berden (71. Adrian Edqvist).