Eerste Selectie

Go Ahead Eagles ronduit teleurgesteld in aangescherpte coronamaatregelen

Go Ahead Eagles heeft met onbegrip kennisgenomen van de aangescherpte coronamaatregelen die vanavond door de Nederlandse regering zijn aangekondigd. Deze maatregelen schrijven voor dat wedstrijden in het betaald voetbal tot en met (in ieder geval) zaterdag 4 december 2021 zonder publiek gespeeld dienen te worden.

“Onbegrijpelijk en ronduit teleurstellend”, reageert algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Wat hebben alle extra voorzorgsmaatregelen die de clubs in het betaald voetbal de afgelopen maanden hebben genomen dan voor zin gehad? Natuurlijk moeten we alles in perspectief plaatsen en hebben we oog voor de situatie in de Nederlandse ziekenhuizen. En natuurlijk snappen we dat er maatregelen moeten worden genomen. Maar de cijfers en feiten wijzen uit dat de maatregel om geen publiek bij voetbalwedstrijden toe te laten niet gaat helpen. Terwijl alle getroffen voorzorgsmaatregelen in de Nederlandse voetbalstadions juist wél heel veel hebben geholpen, want rond voetbalwedstrijden in de open lucht zijn geen extra besmettingen geconstateerd.”

Go Ahead Eagles maakt zich ook zorgen over wat nú de situatie gaat worden. Van Dop: “De Adelaarshorst moet op zondag 21 november tegen FC Groningen dicht blijven, terwijl je wel in je favoriete kroeg of bij vrienden thuis de wedstrijd mag gaan bekijken. Binnen! Wie begrijpt dat nog? Wij hadden een tegenvoorstel gedaan om onder voorwaarden wél met publiek te mogen spelen. Daarbij moet je denken aan het verplaatsen van avondwedstrijden naar de middag, een mondkapjesplicht, geen uitpubliek, zitten in stavakken en desnoods geen alcohol tijdens wedstrijden. Wij hadden gehoopt dat onze voorstellen serieus zouden worden genomen. Helaas staat de Nederlandse regering hier niet voor open en dat is ronduit teleurstellend.”

De komende tijd zal er door alle partijen in het betaald voetbal worden onderzocht of er draagvlak is om mogelijk enkele speelrondes te verplaatsen, zodat deze op een later tijdstip alsnog mét publiek gespeeld kunnen worden.

Terug naar overzicht