Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal start in samenwerking met de Eredivisie vanaf komend seizoen met een eigen Go Ahead Eagles OldStars team. Dit team heeft een zeer bijzondere ambassadeur, en wel oud-international Wietse Veenstra!

Op vrijdagmorgen om 10.00 uur wordt er een kennismakingsclinic georganiseerd voor geïnteresseerden op trainingscomplex Koninklijke U.D. 60-plussers uit de regio Stedendriehoek kunnen gratis deelnemen aan deze Walking Football clinic.

OldStars is in 2013 geïnitieerd door de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij. Speciaal voor dit project is Walking Football geïntroduceerd. Walking Football is een voetbalvariant waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, niet mag worden gerend. Walking Football wordt bovendien gespeeld zonder keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelvariant leent zich bij uitstek voor 60-plussers; de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures.

Go Ahead Eagles gaat in augustus van start met het OldStars programma. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met het programma wordt er in samenwerking met de Eredivisie een kennismakingsclinic georganiseerd.

Vanaf augustus worden de OldStars twintig weken lang getraind onder professionele begeleiding. De cylus wordt gestart met een fittest en deelnemers ontvangen Go Ahead Eagles kleding in bruikleen. Iedere training begint met een sociaal gedeelte waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. De cyclus wordt afgesloten met een landelijk toernooi waarbij er tegen andere OldStars teams wordt gestreden voor wie zich het beste team van Nederland mag noemen. Trainingsdagen en -tijden worden vastgesteld na overleg met de deelnemers.

Om een indruk te krijgen van wat het Go Ahead Eagles OldStars programma precies inhoudt, kunnen geïnteresseerden ook alvast een kijkje nemen op www.oldstars.nl.

Lijkt het je leuk om vanaf augustus bij Go Ahead Eagles OldStars te voetballen? Kom dan op vrijdagochtend 3 juli om 10 uur met de clinic mee te doen op de het sportcomplex van Koninklijke U.D.! Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd en contactgegevens naar meerdanvoetbal@ga-eagles.nl of bel naar 06-13330277. Wees er snel bij, want er kunnen zich maximaal 35 deelnemers opgeven!