Geen categorie

Go Ahead Eagles stelt twee supporterscoördinatoren aan

Go Ahead Eagles heeft twee supporterscoördinatoren aangesteld: Jan-Willem Klink en Willem Vink.

Jan-Willem Klink (rechts op de foto) was supportersbegeleider in de jaren ‘90 en is nu coördinator Fan Support. Willem Vink (links) vervulde eerder de functie van voorzitter van de Supportersraad en later de Werkgroep Supportersbelangenbehartiging.

De supporterscoördinator is de dynamische schakel tussen de club en de supporters. Hij zorgt ervoor dat de relatie tussen beide partijen goed en intensief is en is verantwoordelijk voor het supportersbeleid binnen de club.

De supporterscoördinator is verbonden aan de club (in dienst of in de vorm van een andere relatie) en draagt dan ook de normen en waarden van zijn club uit. Tegelijkertijd zijn zij aangesteld om supporters bij te staan en het wedstrijdbezoek voor hen zo aangenaam mogelijk te maken. Ze zijn spreekbuis namens de club richting supporters en andersom.Jan-Willem Klink: “De kracht van de supporterscoördinator is om de vaak emotionele betrokkenheid van supporters een positie te geven binnen de vaak rationele denkwijze in de voetbalorganisatie. Anderzijds moet de supporterscoördinator in staat zijn om de supporters uit te leggen waarom bepaalde rationele besluitvormingen binnen de organisatie hebben plaatsgevonden, in het belang van de club.”

“Het is aan de supporterscoördinator om de verbinding te zoeken,” vult Willem Vink aan, “en een gezonde balans te vinden waarbinnen clubs, partners, supporters en andere betrokkenen begrip voor elkaar hebben en elkaar respecteren.”

De supporterscoördinatoren van Go Ahead Eagles leggen ook verbindingen met de gemeente en de daarin bestaande maatschappelijke instanties op de terreinen werkgelegenheid, schulden en hulpverlening. “Bij Go Ahead Eagles is het bewaken van onze typische en unieke clubcultuur bovendien een belangrijke kracht en staan we voor de uitdaging deze met elkaar te bewaken”, aldus Jan-Willem Klink. “Wij als supporterscoördinatoren hebben daarin een proactieve rol.”

Het doel is om in de nabije toekomst het supportersbeleid weer bovenaan de agenda te zetten. Hoofdpunten daarvan zijn:
– We zijn er voor alle supporters
– Persoonlijke ‘face to face’ benadering
– Denken in kansen in plaats van in problemen

De activiteiten van Jan-Willem Klink voor Fan Support, zoals de inzet rond individuen en de inzet op groepen om ze op een positieve manier met elkaar en de club te verbinden, worden door hem voortgezet.

Wil je contact opnemen met de supporterscoördinatoren? Stuur dan een e-mail naar supporterszaken@ga-eagles.nl.


Foto: Jeffrey Hurenkamp

Terug naar overzicht