Eerste Selectie

Go Ahead Eagles strikt Canadees international La’Vere Corbin-Ong

De weg van de geleidelijkheid; stap voor stap omhoog. Dat is het carrièreplan van La’Vere Corbin-Ong (26). De linksback werkte zich in rap tempo op van de Duitse Oberliga naar de 3. Bundesliga en mag zich inmiddels kersvers Canadees international noemen. Nu is het tijd voor de volgende stap: Go Ahead Eagles. Corbin-Ong tekent voor één jaar in Deventer.

La’Vere Corbin-Ong werd geboren in Londen en verhuisde op eenjarige leeftijd met zijn Barbadiaanse vader en Maleisische moeder naar Vancouver in Canada. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Vancouver Whitecaps en vertrok in 2012 naar het Duitse FC Pommern Greisfswald. Vanaf dat moment kwam de carrière van de linksback in een opwaartse spiraal terecht. Ook bij zijn tweede Duitse club Berliner AK 07 was hij onbetwist basisspeler. In Berlijn speelde Corbin-Ong zich in de kijker van onder meer FSV Frankfurt, waarvoor hij afgelopen seizoen alle wedstrijden in de 3. Bundesliga speelde.

Zijn goede spel in Duitsland viel op bij Octavio Zambrano, bondscoach van het Canadese nationale team. Zambrano besloot Corbin-Ong hierop te selecteren voor de oefeninterland tegen Schotland. Zodoende maakte Corbin-Ong op 22 maart jl. in Edinburgh zijn debuut in het Canadese team.


La’Vere Corbin-Ong tekent zijn contract bij Go Ahead Eagles. (Foto’s: Ronald Hissink)

‘Speelstijl zal fans bevallen’
“Mijn carrière verloopt geleidelijk”, vertelt La’Vere Corbin-Ong. “Elke stap zet ik bewust, om zo stap voor stap hogerop te komen. Van de 3. Bundesliga naar een ambitieuze club op het tweede niveau van Nederland is in mijn ogen nu een logische en mooie stap. Van de naam Go Ahead Eagles had ik al gehoord, omdat het zeker voor een Engelstalige een bijzondere naam is. De rest heb ik opgezocht op internet en gevraagd tijdens de gesprekken met de clubleiding. Ik denk dat mijn speelstijl de fans wel bevalt. Ik ben een opkomende back met veel loopvermogen. In verdedigend opzicht sta ik mijn mannetje en zal ik niet snel op snelheid geklopt worden.”

‘Uitgebreid profiel opgesteld’
Voor de vacante positie van linksback stelde Go Ahead Eagles een uitgebreid profiel op. “Vanuit de speelstijl die wij voorstaan kwam een aantal heldere kenmerken naar voren”, legt technisch manager Dennis Bekking uit. “Hierbij kan je denken aan een offensieve denkwijze, snelheid, loopvermogen en diepgang. Na statistische analyses kwam steeds nadrukkelijker de naam van La’Vere naar voren. We hebben hem vervolgens uitgebreid bekeken, vergeleken met de Nederlandse markt en raakten verder overtuigd van zijn kwaliteiten. Het aantrekken van La’Vere is het resultaat van het combineren van traditionele en moderne scouting. We zijn content dat dit geleid heeft tot de invulling van deze specifieke positie op een manier die past bij de speelwijze die we als club nastreven.”

De clubleiding trof tijdens de gesprekken met Corbin-Ong een zelfbewuste prof. Bekking: “Zoals La’Vere zelf ook al aangeeft zet hij elke stap bewust en met volle overtuiging. Dat zie je ook terug aan zijn cv. Hij is klaar voor elke uitdaging, speelt overal 30+ wedstrijden per seizoen. Daarnaast brengt La’Vere internationale ervaring mee.”

Terug naar overzicht