Go Ahead Eagles verliest 0-0-wedstrijd in Oss

Het waren de beide defensies die enige lof verdienden maandagmiddag in Oss. Zij lieten in het trage schouwspel nauwelijks kansen toe, wel met het gevolg dat de amusementswaarde beperkt bleef. De 0-0-wedstrijd tussen TOP Oss en Go Ahead Eagles eindigde uiteindelijk in 1-0, doordat Dogan doel trof namens de thuisploeg. Op dat moment was het elftal van Go Ahead Eagles al gereduceerd tot een tiental, na een rode kaart voor Verheydt, vlak voor rust.

Go Ahead Eagles startte – mede door lichte blessures en een schorsing van Stans – met zes andere basisspelers ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong PSV. Zo mocht Gor Agbaljan, net als in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss eerder dit seizoen, in de basis starten en maakte jeugdexponent Giovanni Büttner zijn competitiedebuut voor Go Ahead Eagles.

De eerste helft kende weinig opwindende momenten. Schotkansjes waren niet besteed aan Smeets en Dogan van de thuisploeg. Voor de rest waren de eerste 45 minuten zoals het kunstgras in Oss: stroperig.

Vlak voor rust vond er toch een belangrijk moment plaats: Verheydt ging neer in de zestien en maakte volgens arbiter Kooij in zijn val een trappende beweging. De scheidsrechter toonde de gelegenheidsaanvoerder hierop de rode kaart.

Hét moment van de eerste helft. Arbiter Kooij trekt de rode kaart voor Verheydt. (Foto: Erik Pasman)

Met elf tegen tien probeerde TOP Oss de druk op de rood-gele ketel te verhogen. Toch was het Go Ahead Eagles met het eerste échte gevaar. Na ruim een half uur spelen had doelman Koeman alle moeite met een vrije trap van Langedijk. De ‘zoon van’ kon deze ternauwernood over de lat tikken. Een minuut later lag de bal wel in het netje, aan de andere kant. Dogan kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit: 1-0.

TOP Oss kon hierna gaan leunen op de dit seizoen zo geroemde vijfmansdefensie. Die kon niet voorkomen dat Langedijk tot twee keer toe mocht uithalen van binnen het strafschopgebied. Zijn eerste poging werd geblokt, zijn tweede poging ging voorlangs. Een verdere vuist konden de bezoekers niet maken, waardoor het bij 1-0 bleef.

TOP Oss – Go Ahead Eagles 1-0
1-0 Dogan (67)

Arbiter: Kooij
Geel: Nieveld
Rood: Verheydt (Go Ahead/41)

TOP Oss: Koeman; Asmelash, Pique, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren (Ladan/69); Kaak, Philippe Rommens, Smeets; Dogan (De Regt/90+2), Oratmangoen.

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Groenbast, Bliek, Baas; Bosz, Dzepar (Van Moorsel/85), Agbaljan (Wakana/85); Büttner (Pouwels/72), Verheydt, Langedijk.