Go Ahead Eagles verslaat Roda JC in besloten duel: 2-0

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag in De Adelaarshorst een besloten oefenwedstrijd tegen Roda JC gespeeld. Het team van René Hake won de ontmoeting met de Zuid-Limburgers met 2-0 door doelpunten van Philippe Rommens en Isac Lidberg.

Het initiatief lag in de beginfase van de wedstrijd bij de gasten uit Zuid-Limburg. Al na vijf minuten kreeg Roda JC een goede kans om de score te openen na een fout in de defensie van Go Ahead Eagles, maar doelman Jeffrey de Lange hield zijn ploeg met een goede redding op de been. Nadat de volgende schotpoging van Roda JC over het Eagles-doel was gevlogen, liet Martijn Berden na een kwartier spelen het eerste wapenfeit van Go Ahead Eagles noteren. Het schot van de aanvaller ging naast. In het laatste half uur voor het rustsignaal kwam Go Ahead Eagles steeds vaker in de buurt van het Limburgse doel. Bas Kuipers en Enric Llansana toonden zich dreigend, maar hun voorzetten kregen geen doeltreffend vervolg. Een kopbal van Isac Lidberg (over), een schot van Martijn Berden (gekeerd door de doelman) en kopballen van Oliver Edvardsen en opnieuw Berden (beide naast) leverden geen doelpunt op. Op slag van rust wist Philippe Rommens wél het net te vinden. De Belg schoot de bal hard achter Roda-doelman Rody de Boer, waardoor Go Ahead Eagles met een 1-0 voorsprong aan de theepauze begon.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Roda Jc

In de tweede helft had Go Ahead Eagles minder tijd nodig om trefzeker te zijn. Het was Isac Lidberg die in de 57e minuut een lage voorzet binnenschoot bij de eerste paal en de voorsprong verdubbelde: 2-0. Ook Roda JC liet zich echter niet onbetuigd. Een snelle counter van de Limburgers leidde in de 64e minuut tot een royale kans voor Dylan Vente, maar Jeffrey de Lange hield met een knappe redding zijn doel schoon.

Ook acht minuten voor tijd was er een verdedigende actie van José Fontán voor nodig om een doelpunt van Roda JC te voorkomen. Bryan Limbombe wilde zijn teamgenoot Xian Emmers bereiken, maar de Spaanse verdediger greep met een tackle goed in. Aan de overzijde was Go Ahead Eagles nog dicht bij een derde doelpunt toen Willum Willumsson de bal langs de ver uit zijn doel gekomen De Boer richting doel schoot. De Limburgse goalie werd echter geholpen door een teamgenoot, die de bal voor de doellijn wist te onderscheppen.

“In de beginfase van het duel hadden we moeite om ons onder de druk van de tegenstander uit te voetballen”, vond René Hake. “Maar naarmate de wedstrijd vorderde, ging dat steeds beter. We kregen de wedstrijd onder controle en creëerden kansen. In fases slaagden we erin om goed druk te zetten op de helft van de tegenstander, snel de bal te veroveren en gevaarlijk te worden. Al vind ik wel dat we efficiënter met onze kansen om hadden moeten gaan. Los van de uitslag is het echter ook belangrijk dat de meeste spelers – twee weken voor de competitiestart – vandaag de volle negentig minuten hebben kunnen voetballen. Nu gaat het erom dat we volgende week tegen OFI Kreta opnieuw onze manier van spelen negentig minuten lang vol kunnen houden.”

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Roda JC 2-0 (1-0)
44’ Philippe Rommens 1-0
57’ Isac Lidberg 2-0

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jay Idzes, José Fontán, Bas Kuipers; Willum Willumsson, Philippe Rommens, Enric Llansana, Oliver Edvardsen (82’ Cas Radstake); Isac Lidberg, Martijn Berden.

Fotografie: Erik Pasman