Go Ahead Eagles Voetbalacademie is twee kampioensteams rijker

Drie teams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie konden vandaag kampioen worden in de voorjaarscompetitie: Onder-15, Onder-14 en Onder-13. Hoewel alle drie teams hun wedstrijden wonnen, konden uiteindelijk alleen Onder-15 en Onder-13 de titel voor zich opeisen. Onder-14 moest Almere City FC O14 op doelsaldo voor zich dulden, maar eindigde desondanks op een knappe tweede plaats.

De Adelaarshorst was het podium waarop Go Ahead Eagles O15 voor het kampioenschap streed. Tegen FC Twente / Heracles O15 kwam het team van Jip Ellenbroek al in de negende minuut op voorsprong via Kaid Becker: 1-0. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Adam Benbouker: 2-0. Na rust kwamen er nog twee Eagles-treffers op het scorebord te staan in De Adelaarshorst. Eser Gürbüz maakte de 3-0, terwijl Stijn Hegeman verantwoordelijk was voor de 4-0. Het kampioenschap van Divisie 2A was daarmee een feit voor Go Ahead Eagles O15, dat vanaf volgend seizoen te bewonderen is in Divisie 1. Go Ahead Eagles O13 reisde af naar Den Haag voor de wedstrijd tegen Quick O13. Al in de eerste helft kwam het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles op een comfortabele 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Kick Possemis. In de tweede helft moest het team van Martijn Jongbloed de aansluitingstreffer van de Hagenaars incasseren: 1-2. De overwinning werd echter over de streep getrokken, waardoor Go Ahead Eagles O13 de voorjaarscompetitie van seizoen 2021/2022 afsloot als kampioen van Divisie 4A.

Go Ahead Eagles O15 Fc Twente Heracles O15 (4) Carlo Bruil

Op sportpark Zuiderlaan in Twello trad Go Ahead Eagles Onder-14 aan tegen FC Emmen O14. Na een 0-0 ruststand werd de score in de tweede helft geopend door het team van Mustafa Aygun: 1-0. Vervolgens waren het echter de de Drenten die langszij kwamen: 1-1. Toch was het Go Ahead Eagles O14 dat drie punten kon bijschrijven door een doelpunt van Job Westen: 2-1. Het kampioenschap ging echter naar Almere City FC O14, dat met 3-1 won van sc Heerenveen O14  en daardoor Go Ahead Eagles O14 in Divisie 3A op doelsaldo voorbleef op de ranglijst. Go Ahead Eagles Onder-16 nam het in het slotduel van het seizoen op tegen NAC Breda O16. Na een 0-0 ruststand waren het de Brabanders die de score openden op sportpark Zuiderlaan in Twello: 0-1. Een doelpunt van Yari Westerbeek bracht beide ploegen weer in evenwicht: 1-1. Via Cem Eroglu kwam het team van Uǧur Yildirim vervolgens op een 2-1 voorsprong, al moest het uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel doordat ook de Bredanaars een tweede treffer produceerden: 2-2.

Fotografie: Carlo Bruil