Eerste Selectie

Go Ahead Eagles weet niet te stunten tegen Willem II

Go Ahead Eagles is er in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi niet in geslaagd om voor een bekerstunt te zorgen. Door twee goals van Richairo Zivkovic was Willem II in de Adelaarshorst met 0-2 te sterk voor de Deventer ploeg.

Go Ahead Eagles begon onwennig aan het duel tegen de Tilburgers, die al na zeven minuten op voorsprong leken te komen. Richairo Zivkovic verlengde de bal met zijn hoofd na een corner van de Tricolores, maar Theo Zwarthoed ranselde de bal uit zijn doel. Kort daarop probeerde Lucas Andersen met een actie binnendoor Tilburgs succes af te dwingen. Het schot van de linkermiddenvelder ging echter nipt voor het Deventer doel langs.

DEVENTER - GA Eagles - Willem II 27-10-2015. Eredivisie voetbal seizoen 2015-2016. KNVB beker. Duel met (L-R) GA Eagles speler Tom Daemen, Willem II speler Erik Falkenburg.Tom Daemen en Erik Falkenburg strijden om de bal. (Foto: Erik Pasman)

Na twintig minuten spelen gooide de ploeg van Dennis Demmers de schroom van zich af en durfde het steeds meer initiatief te nemen. Meer dan een kopballetje van aanvoerder Bart Vriends (over) en een vrije trap van Chris David (recht in de handen van Kostas Lamprou) leverde dit in de eerste helft echter niet op.

Ook in de tweede helft was het Willem II die de eerste kans liet noteren. Het was oud-Eagle Erik Falkenburg die het Deventer doel onder vuur nam, maar Zwarthoed stond op zijn post. Het was Go Ahead Eagles dat in de 64ste minuut het dichtst bij de openingstreffer was. Eerst was het Tom Daemen die zichzelf fraai vrijspeelde en Lamprou met een schot van afstand tot een redding dwong. Uit de daaropvolgende hoekschop raakte Vriends vervolgens met een kopbal de lat.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - Willem II, KNVB Beker 3e ronde, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 27-10-2015, GA Eagles-speler Bart Vriends (m) kopt op doel, langs Willem II speler Adam Nemec (m)Bart Vriends neemt met een kopbal het doel van Willem II onder vuur. (Foto: Erik Pasman)

Binnen een tijdsbestek van vijf minuten trok Willem II het duel naar zich toe door twee treffers van Richairo Zivkovic. Eerst kopte hij in de 66ste minuut van dichtbij binnen nadat Falkenburg de bal over Zwarthoed had gewipt: 0-1. In de 71ste minuut ontving hij de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied om vervolgens Zwarthoed met een diagonale schuiver te verschalken. Het bleek een tik te zijn die Go Ahead Eagles niet meer te boven kwam. Met de invallers Kenny Teijsse en Teije ten Den aan het front trachtte Demmers het tij nog te keren, maar een bekerstunt als in recente jaren zat er niet in voor de Deventer ploeg.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - Willem II, KNVB Beker 3e ronde, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 27-10-2015, Willem II speler Richairo Zivkovic (m) scoort de 0-1, GA Eagles-speler Bart Vriends (m) protesteert voor buitenspelDe eerste treffer van Willem II in de maak. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles – Willem II 0-2 (0-0)
66. Richairo Zivkovic 0-1
71. Richairo Zivkovic 0-2

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 5867
Gele kaart: Robin van der Meer (Go Ahead Eagles), Erik Falkenburg, Frenkie de Jong (beiden Willem II)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Lars Lambooij, Bart Vriends, Xandro Schenk (86. Teije ten Den), Robin van der Meer; Jeffrey Rijsdijk (75. Kenny Teijsse), Chris David, Tom Daemen; Elvio van Overbeek, Leon de Kogel, Jerry van Ewijk (80. Justin Mathieu).

Willem II: Kostas Lamprou; Frank van der Struijk (86. Guus Joppen), Dries Wuytens, Jordens Peters, Dico Koppers; Funso Ojo, Stijn Wuijtens, Lucas Andersen (57. Frenkie de Jong); Richairo Zivkovic, Erik Falkenburg (75. Robert Braber), Adam Nemec.

Terug naar overzicht