nieuws

nieuwsDe voorbereiding op het nieuwe seizoen vordert gestaag en zaterdag treedt Go Ahead Eagles voor het laatst in deze zomer aan in Terwolde. Om 16.00 uur wacht het treffen met Bayer Leverkusen -23. De Duitsers beginnen volgende week al aan het seizoen in de Regionalliga en sluiten in Terwolde hun oefencampagne af.

Deze week scoorden de talenten van de Champions League deelnemer er lustig op los tegen een amateurclub: 15-0. De ploeg, die wordt getraind door ex_DDR international Ralf Minge mist tegen GA Eagles de twee talenten Sinan Bakis und Okan Aydin, die beiden met Turkije deelnemen aan het EK voor spelers onder -19 in Litouwen. ‘De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles is voor ons een krachtproef en een uitdaging’, zegt Leverkusens teammanager Dirk Dreher op de website van de ‘Werksclub’.
Net als de beloftenteams die het komend seizoen in de Jupiler League spelen, komen ook de tweede teams van de Duitse profclubs voornamelijk spelers onder de 23 jaar uit. Vrijwel alle spelers hebben het grootste deel van hun opleiding genoten bij Bayer Leverkusen, dat één van de beste jeugdopleidingen heeft in Duitsland. Alle teams spelen op het hoogste niveau en doen jaarlijks mee om de prijzen.
Go Ahead Eagles hoopt in Terwolde de positieve oefenbalans uit te breiden. De eerste zes testwedstrijden werden alle gewonnen. Afgelopen dinsdag werd KFC Uerdingen met 2-1 verslagen. KFC Uerdingen is overigens één van de tegenstanders van Bayer Leverkusen in de Regionalliga.
Go Ahead Eagles-Bayer Leverkusen, in het kader van de Intermontage Zomerwedstrijden, op Sportpark de Woldermarck begint morgen om 16.00 uur. De kassa’s zijn vanaf 14.30 uur geopend. Volwassenen betalen € 7,00, kinderen t/m 12 jaar € 4,00.