Griekse sparringpartner PAOK Saloniki met 0-4 te sterk

Het is Go Ahead Eagles woensdagavond niet gelukt om op sportpark De Woldermarck een resultaat te boeken tegen PAOK Saloniki. In Terwolde hield Go Ahead Eagles in de eerste helft redelijk stand en moest het één tegentreffer incasseren. Na rust – toen Go Ahead Eagles met een ‘jeugdig gezicht’ binnen de lijnen verscheen – waren de Grieken overduidelijk een maatje te groot: 0-4 nederlaag.

Go Ahead Eagles begon de wedstrijd met een ervaren basiselftal. Zo was er onder meer plek voor mannen als Bas Kuipers, Evert Linthorst en Finn Stokkers. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd viel na een klein kwartier te noteren: Finn Stokkers gaf de bal voor op Isac Lidberg, waarna de Zweed langs het Griekse doel kopte. Diezelfde Lidberg vertrok niet veel later richting het doel van PAOK Saloniki. Hij wilde de bal afleggen op één van de twee meegekomen medespelers, maar zijn pass was net niet zuiver genoeg voor Martijn Berden en Finn Stokkers.

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Het was Nelson Oliveira die de club uit de Griekse havenstad op voorsprong zette. Het laatste speldenprikje van Go Ahead Eagles voor rust kwam van Martijn Berden. De vleugaanvaller kopte de bal na een voorzet vanaf de rechterkant over het PAOK-doel. Zodoende ging de ploeg van René Hake met een 0-1 achterstand aan de thee.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Paok Saloniki

Op sportpark De Woldermarck kwamen na de rust 22 nieuwe spelers het veld op. In grote lijnen leek het Go Ahead Eagles van de tweede helft op het Go Ahead Eagles dat zaterdagavond de eerste helft speelde tegen SV Terwolde. Zo kregen onder meer jeugdspelers als Stan ter Haar, Sven Jansen en Milan Berenschot opnieuw speeltijd van Hake. Vrijwel direct na rust kwam PAOK op een 0-2 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd wat ongelukkig door Justin Bakker in eigen doel gewerkt. Na iets meer dan een uur voetballen maakte PAOK de derde treffer van de avond. Een scherp aangesneden voorzet vanaf de linkerflank werd binnengekopt door André Miguel Lapa Ricardo. De vice-kampioen van de Griekse Super League maakte ook nog een vierde treffer in Terwolde. De 19-jarige Ioannis Konstantelias was in de 73e minuut verantwoordelijk voor dat doelpunt. Go Ahead Eagles was in de laatste minuten nog wél dicht bij de eretreffer. Gijs Steinfelder krulde de bal vlak voor tijd schitterend richting de verre hoek, maar de paal stond een Eagles-doelpunt uiteindelijk in de weg.

“PAOK Saloniki is de nummer twee van Griekenland, die in 2020 onder meer nog tegen PSV speelde in de groepsfase van de Europa League”, zegt René Hake. “Dan weet je vooraf dat de weerstand ontzettend hoog zal zijn en vergelijkbaar is met de Top-4 van Nederland. Maar uit dat soort zware en moeilijke wedstrijden haal je wel veel meer verbeterpunten dan uit oefenduels onder lagere weerstand. We hebben de eerste helft gespeeld met jongens die al het nodige hebben meegemaakt in het betaalde voetbal. De tweede helft was het interessant om te zien of ook de jongens die bij ons in Onder-21 spelen in staat zijn om onze spelintenties goed uit te voeren. Dat dit voor hen moeilijk is tegen een Griekse topclub, lijkt me niet meer dan logisch.”

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – PAOK Saloniki 0-4 (0-1)
30’ Nelson Oliveira 0-1
48’ Justin Bakker (e.d.) 0-2
62’ André Miguel Lapa Ricardo 0-3
73’ Ioannis Konstantelias 0-4

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Go Ahead Eagles (eerste helft): Jeffrey de Lange; Luca Nikolai, Jay Idzes, José Fontán, Bas Kuipers; Philippe Rommens, Evert Linthorst, Finn Stokkers; Bobby Adekanye, Isac Lidberg, Martijn Berden.

Go Ahead Eagles (tweede helft): Sven Jansen; Mats Deijl, Justin Bakker, Gijs Steinfelder, Aventis Aventisian; Pim Saathof, Xander Blomme, Stan ter Haar; Robbin Weijenberg, Milan Berenschot, Semir Ozturk.

Fotografie: Erik Pasman