Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers, initiatiefrijke supporters, medewerkers en stagiairs die zich inzetten voor de club? Juist: nergens. Ook dit seizoen stellen we weer van die echte Eagles aan jou voor. Deze keer is het de beurt aan Jos Miedendorp de Bie (66), die tijdens elke thuiswedstrijd als gastheer voor de Grolsch MVO Seats fungeert.

Jos, wat houden de MVO Seats in?
“De MVO Seats zijn twee Business Seats die Go Ahead Eagles, samen met onze Premium Partner Grolsch, beschikbaar stelt tijdens thuiswedstrijden. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor iemand die ernstig ziek is, of voor iemand die zwaar of geestelijk gehandicapt is. Ook mensen die minder bedeeld zijn, even in een moeilijke periode zitten of nét dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, komen echter in aanmerking voor een stoel.”

Wat zijn je ervaringen met de MVO Seats?
“Mensen vinden het soms lastig om zichzelf op te geven. Begrijpelijk. Daarom wil ik ook een oproep doen aan mensen om ánderen aan te melden en zodoende een hart onder de riem te steken. Deze stoelen worden niet voor niets beschikbaar gesteld, we willen mensen een onvergetelijke ervaring meegeven. Een voorbeeld: volgende week zit er tijdens het thuisduel met NAC Breda iemand op de MVO Seats die normaal gesproken ook aanwezig is bij thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles. Vanwege een ziekte kan hij echter niet meer negentig minuten staand naar een wedstrijd kijken. Bovendien moet hij zichzelf af en toe kunnen opwarmen als hij het te koud krijgt. Omdat hij toch nog graag naar een wedstrijd wil, heeft Go Ahead Eagles hem een Grolsch MVO Seat aangeboden. Ook hij is opgegeven door een vriend; schroom dus vooral niet om dat te doen!”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Jij helpt als gastheer mee om mensen een onvergetelijke dag te bezorgen?
“Ja, en dat doe ik met veel plezier! Doordeweeks zit ik bij Go Ahead Eagles op kantoor en houd ik me bezig met de financiën. Tijdens thuiswedstrijden heb ik een heel andere rol: ik probeer mensen een mooie avond of middag te bezorgen. Ik ben echt een mensenmens en vind het hartstikke bijzonder om betrokken te zijn bij de MVO Seats. Daarom blijf ik herhalen: meld jezelf, vrienden of familieleden gerust aan, want de MVO Seats zijn voor iedereen die dat verdient!”

Ben of ken jij iemand die het verdient om in de Grolsch MVO Seats plaats te nemen? Stuur dan een e-mail naar info@ga-eagles.nl.