Half dozijn treffers GA Eagles in Twello

Go Ahead Eagles heeft het derde oefenduel van de voorbereiding met 0-6 gewonnen. Kolder, Van Ooijen, Reimerink, Van der Linden (pen), Schalk en opnieuw Kolder zorgden in Twello tegen Voorwaarts voor de goals.

Op het biljartlaken van Sportpark De Laene in Twello zorgde Marnix Kolder al na zes minuten voor de openingstreffer. Hij schoot knap raak uit de draai en liet de doelman van Voorwaarts kansloos. Na de drinkpauze – het zonnetje scheen volop – verdubbelde Peter van Ooijen de voorsprong. Hij tikte van dichtbij binnen. Dat deed Jules Reimerink even later ook na een voorzet van Nick de Bondt: 0-3. In de laatste minuut van de eerste helft zorgde Van der Linden vanaf de strafschopstip voor de 0-4, na een overtreding op Kolder.

Na rust kreeg laatstgenoemde in de spits gezelschap van Schalk, die vanaf de linkerflank ging spelen. De twee wisten elkaar uitstekend te vinden, en dat resulteerde in de 0-5. Kolder gaf mee aan Schalk, die één op één met de doelman niet faalde. Een kwartier voor tijd zorgde Kolder voor de 0-6 eindstand. Schoot hij even daarvoor nog op de onderkant van de lat; nu schoot hij uit de rebound wel raak.

Het volgende oefenduel van GA Eagles is aanstaande dinsdag. Dan speelt de ploeg van Foeke Booy in Heeten tegen het Sallands Streekteam.

Opstelling GA Eagles eerste helft: Cummins, Schenk, Van der Linden, Vriends, Nieuwpoort, Van Ooijen, Overgoor, Türüc, De Bondt, Kolder, Reimerink.
Opstelling GA Eagles tweede helft: Cummins, Wijnaldum, Van der Linden, Vriends, Lambooij, Overgoor, Rijsdijk, Ten Den, Postma, Kolder, Schalk.