Nieuws Algemeen

‘Hoog bezoek’ van André Kuipers in De Adelaarshorst

Vorige week zaterdag was André Kuipers aanwezig bij Go Ahead Eagles – Heracles Almelo in De Adelaarshorst, waar zijn neefje Bas de trotse aanvoerder is. Vooraf én naderhand kwam hij aan het woord.

Bij de aankondigingsvideo van Bas Kuipers, bijna anderhalf jaar geleden, werd al gerefereerd aan de familieband tussen hem en André. “Daarin zei ik dat De Adelaarshorst het mooiste stadion van de wereld is”, vertelt André Kuipers vooraf in de Grolsch Lounge. “Met mijn mede-ruimtevaarders kwamen we tot een unaniem besluit, hoor. Dit is gewoon de mooiste plek, dat kon niet missen. En ik moet zeggen; nu ik hier ben, wordt mijn mening alleen maar bevestigd. Ik ben hier samen met mijn moeder, de oma van Bas dus, en we vinden het fantastisch om hier te zijn.”

Na de tumultueuze wedstrijd tegen Heracles werd André gevraagd wat hij van het duel vond. “Het voelde een beetje als een lancering”, aldus de astronaut tegenover ESPN. “Want qua spanning is een lancering goed met zo’n wedstrijd te vergelijken. De opbouw, het lopen van de tijd en het feit dat het mis kan gaan… Het zat er allemaal in.” Het voelde voor André bijna als een soort thuiskomen, waardoor de overhandiging van een ‘Home Again-pakket’ niet achterwege kon blijven.

Akuipers4

Het interview van Bas en André Kuipers tegenover ESPN.

Terug naar overzicht