IJsselderby’s leveren Voetbalacademie zes punten op

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop had voor het ene jeugdelftal van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie een positiever verloop dan voor het andere jeugdteam. PEC Zwolle werd twee keer verslagen, Onder-16 won van Ajax en Onder-15 slaagde voor zijn eerste test op het hoogste niveau. Voor Onder-13 en Onder-18 eindigde de zaterdag in mineur.

Nieuwkomer PEC Zwolle O21 was in Divisie 1A de eerste tegenstander van Go Ahead Eagles O21. In Zwolle begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd en liet na tien minuten de 1-0 noteren. Maar nog voor rust zorgden goals van Pim Saathof en Kader Koné voor een rood-gele voorsprong: 1-2. Die voorsprong gaf het in de tweede helft niet meer weg en dus gingen de drie punten mee terug naar Deventer.

Ook Onder-14 wist als winnaar uit de IJsselderby te komen: 1-0 tegen PEC Zwolle O14. Simon Jaspers Faijer was de enige doelpuntenmaker namens de equipe van Patrick Kieftenbelt. De eerste wedstrijd in Divisie 2A verliep dan ook succesvol voor Onder-14. Volgende week komt sc Heerenveen O14 op bezoek op sportpark Zuiderlaan in Twello.

De eerste hindernis voor Onder-15 op het hoogste niveau (Divisie 1A) werd gelijk overwonnen. Op bezoek bij AZ O15 eindigde de wedstrijd zoals die ook begon: 0-0. Een knappe prestatie van de mannen van Peter Vogel, die pas twee keer verloren dit seizoen.

Ook Onder-16 leverde een uiterst knappe prestatie in Divisie 1A. Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen werd Ajax O16 met minimale cijfers verslagen: 1-0. Preston Okoro was de matchwinner. Hij tekende al na zeven minuten voor de enige goal van de wedstrijd. Het is de eerste keer dit seizoen dat een jeugdteam van Go Ahead Eagles erin slaagt om een jeugdteam van de club uit de hoofdstad te verslaan.

Onder-18 en Onder-13 incasseerden beide vier doelpunten en verloren hun wedstrijden. De pupillen van Bram Meuwissen gingen tegen De Graafschap O13 nog met een gelijke stand (0-0) de rust in. Maar in de tweede helft volgden de doelpunten elkaar snel op, waardoor er 4-0 op het scorebord stond na 70 minuten. Onder-18 kwam na een 2-0 ruststand ook met 4-0 achter op bezoek bij Almere City FC O18. Toen Gijs Slaghuis en Tim Reimert in rap tempo de 4-1 en 4-2 maakten, hoopte het team van Jeroen Spies op meer, maar de thuisploeg gaf daarna geen doelpunt meer weg.