Aan het begin van elke week gaat de redactie van GA-Eagles.nl in gesprek met voorzitter Edwin Lugt om enkele zaken te bespreken. Deze week gaat het gesprek uiteraard over de IJsselderby, maar ook over de gesprekken met supporters en met het B&W Deventer.

Edwin, dit was de week van de opluchting en de euforie?
“Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Een geweldige zege op PEC Zwolle en de schaal terug bij de rechtmatige eigenaar, tot ongelooflijke opluchting van de betrokken partijen, PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en de politie. Dat ie ruim voor de wedstrijd in goede staat is overdragen was van groot belang. We zijn met een aantal partijen 2 weken lang intensief bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen, om eventuele escalatie te voorkomen. Er zat veel spanning op de week, maar uiteindelijk zijn er twee derby’s in een geweldige sfeer gespeeld. Tegen Heracles hielp het publiek de ploeg echt aan het gelijkspel en zondag was het natuurlijk helemaal feest.”

Jullie hebben de sfeer in het stadion geëvalueerd met 15 afgevaardigden van de supporters?
“Ja, voorafgaande aan de wedstrijd tegen Heracles hebben we met 15 vertegenwoordigers van de fanatieke aanhang gezeten en in het bijzonder gekeken naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. We hebben de maatregelen besproken die we naar aanleiding van die wedstrijd hebben genomen. Waaronder de pamfletten, waarop Marnix Kolder scoort voor een lege tribune, het schrikbeeld. Ik ben heel blij dat meerdere iconen meewerkten aan dat pamflet. Het is van groot belang dat de steun heel fanatiek en betrokken blijft, dat is echt een kracht, maar alles wel binnen de grenzen. Ik moet zeggen: tegen Heracles en PEC kon het niet beter. Overigens is tijdens hetzelfde overleg definitief besloten dat de uitbreiding van de Brinkgreverweg-tribune gefaseerd zal verlopen.”

Want één ding is duidelijk: het blijft enorm leven hè?
“Naar FC Twente-uit gaan er weer minimaal zeshonderd supporters mee. Fantastisch. We hopen op dezelfde sfeer als tegen PEC en dan nog één keer thuis dit kalenderjaar, tegen FC Utrecht.”

Hoe was het gesprek met B&W Deventer?
“Uitstekend. We hebben onze plannen voor de vernieuwbouw toegelicht en hebben besloten samen gedurende de komende maanden de haalbaarheid te onderzoeken, samen dat proces in te gaan. Het is van groot belang dat dit breed gedragen wordt. Mede om die reden hebben we volgende week de voltallige gemeenteraad voor een informatiebijeenkomst in het stadion uitgenodigd.”

Nog heel even terug naar de IJsselderby. Ook en vooral sportief: een geweldige dag.
“Ja, met een strategische meesterzet, een geweldige tactiek die ook geweldig uitpakte. Wat is er mooier dan na 26 jaar de IJsselderby op het hoogste niveau zo te laten terugkeren? Dat je de rivaal zo overtuigend verslaat? Een groot compliment voor de ploeg en de technische staf.”