Eerste Selectie

Iñigo Córdoba naar Go Ahead Eagles: ‘Adviserend telefoontje van Marc Cardona’

In navolging van Marc Cardona, die eind juli al de overstap maakte naar Go Ahead Eagles, is de eerste selectie opnieuw versterkt met een Spaanse aanvaller. Iñigo Córdoba (24) wordt voor één seizoen gehuurd van Athletic Bilbao.

“Ik ben altijd een groot fan geweest van Athletic Bilbao”, zegt de in Bilbao geboren Córdoba. “Net als de rest van mijn familie ben ik altijd lid geweest van de club. Toen ik als speler voor Athletic Bilbao debuteerde, was iedereen natuurlijk reuzetrots. Bilbao is een club met een grote historie, die als filosofie heeft om zoveel mogelijk Basken in de eerste selectie te hebben.”

Tekst gaat verder onder video.

Iñigo Córdoba speelde 87 wedstrijden in La Liga en kwam in het seizoen 2017/2018 bovendien tot negen duels in de Europa League. Met Athletic Bilbao strandde hij pas in de achtste finales van het Europese toernooi, nadat Olympique Marseille over twee wedstrijden de sterkste was gebleken. Ook zijn twee broers spelen als profvoetballer in Spanje. “Mijn oudste broer Aitor speelt bij Burgos en mijn jongere broer Asier bij Alcorcón. Verder heb ik nog een zusje dat voetbalt. Nee, mijn vader en moeder hebben niet op niveau gevoetbald, maar zijn wel mijn allergrootste fans. Als kind leek het wel alsof ze een taxibedrijf hadden, overal reden ze me naartoe, haha.”

Tekst gaat verder onder foto.
Presentatie Inigo Cordoba 

Eén keer eerder bracht Córdoba een bezoek aan Nederland. Tijdens de voorbereiding op een nieuwe voetbaljaargang speelde hij met Athletic Bilbao een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. Marc Cardona, die zelf eind juli van Osasuna de overstap maakte naar Go Ahead Eagles, voorzag Córdoba van het nodige advies om de definitieve overstap naar Nederland te maken. “Nee, ik kende Marc niet persoonlijk. Mijn broer Asier wel, aangezien hij nog met Marc heeft samengespeeld bij Osasuna. Wel heb ik telefonisch contact gehad met Marc voordat ik definitief besloot om naar Go Ahead Eagles te gaan. Marc was louter positief over de club.”

Tekst gaat verder onder foto.
Presentatie Inigo Cordoba 

In Go Ahead Eagles herkent Córdoba wel wat van zijn eigenlijke broodheer Athletic Bilbao. “Het zijn allebei familiaire clubs. Alleen verwacht ik dat het spel in Nederland anders zal zijn. In Spanje is het meer tactisch, in Nederland wordt directer richting doel gespeeld. Prima, want ik houd ervan om recht op het doel af te gaan. Go Ahead Eagles in de Eredivisie houden, dat is dit seizoen het voornaamste doel. Daaraan bijdragen met goals en assists is mijn persoonlijke doelstelling.”

“Iñigo is een dynamische buitenspeler”, vertelt technisch manager Paul Bosvelt over de nieuwste Spaanse aanwinst. “Daarnaast heeft hij behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in Spanje. Het is een speler die, vooral via de combinatie, doelgericht is.”

Presentatie Inigo Cordoba (Fotografie: Erik Pasman)

Terug naar overzicht