Go Ahead Eagles liep vanmiddag tegen een pijnlijke 3-0 nederlaag aan op bezoek bij MVV Maastricht. Het was de tweede verliesbeurt in drie dagen tijd voor de ploeg van Jack de Gier. Net als het bekerduel met FC Utrecht (1-4) was de wedstrijd in De Geusselt er een om snel te vergeten. “We hebben niet goed samengewerkt.”

Die laatste woorden komen uit de mond van Donny van Iperen, direct na het duel in Limburg. Hij zag hoe Go Ahead Eagles een lastige middag beleefde in Maastricht. In de eerste helft kwam de ploeg van Jack de Gier op een 1-0 achterstand, waarna Go Ahead Eagles in de tweede helft tot twee keer toe tegen het mes liep nadat het op zoek ging naar een goed resultaat. Van Iperen: “Vandaag hebben we gewoon geen goede keuzes gemaakt. Onze samenwerking was niet goed genoeg. Het was allemaal niet op elkaar afgestemd.”

Donny van Iperen ziet hoe Alexander Bannink bijna trefzeker is namens Go Ahead Eagles in Maastricht. (Foto: Henny Meyerink)

De centrale verdediger zag hoe Go Ahead Eagles bij een 1-0 en 2-0 achterstand nog wel de nodige kansen kreeg om één of zelfs meerdere goals te maken in De Geusselt. “Als dat doelpunten worden, dan ben je weer in de wedstrijd. Na de 3-0 was het echt klaar”, vertelt Van Iperen, die vindt dat Go Ahead Eagles komende vrijdag wat recht te zetten heeft als NEC te gast is in De Adelaarshorst. “We hebben nu twee keer op rij verloren. We zijn het aan onze stand verplicht om het thuispubliek vrijdag een overwinning te bezorgen. We hebben vandaag niet gebracht wat we kunnen brengen, maar we zijn het voetballen ook niet ineens verleerd.”

(Foto: Henny Meyerink)