Eerste Selectie

Jahnoah Markelo: ‘Klaar voor nieuwe stap in carrière’

Go Ahead Eagles heeft zich voor de komende seizoenen versterkt met Jahnoah Markelo. De negentienjarige rechtsbuiten speelde recentelijk voor FC Twente en heeft in De Adelaarshorst een verbintenis voor drie jaar getekend.

Al op jonge leeftijd werd Markelo gescout voor de jeugdopleiding van Ajax. “Ik heb een groot deel van mijn jeugdjaren bij Ajax gespeeld”, vertelt de jonge buitenspeler. “Op 16-jarige leeftijd heb ik de overstap gemaakt naar FC Twente, waar ik al op jonge leeftijd mocht doorstromen naar FC Twente / Heracles O21.” Eerder dit seizoen debuteerde Markelo op 18-jarige leeftijd voor de hoofdmacht van FC Twente. Op 27 oktober 2021 kwam hij tijdens de bekerwedstrijd tegen SV OSS’20 in de 66e minuut als invaller in het veld. “Helaas is het bij die ene invalbeurt gebleven. Ik heb een mooie tijd gehad bij FC Twente en kreeg op de trainingen regelmatig te horen dat ik goed bezig was, maar ik voelde ook dat ik klaar was voor een nieuwe stap in mijn carrière.”

Die nieuwe stap zet hij vanaf komend seizoen bij Go Ahead Eagles, waar hij eerder in het seizoen al even sfeer kwam proeven tijdens een thuiswedstrijd. “De beleving en sfeer in het stadion zijn me toen zeer goed bevallen”, vervolgt Markelo. “Aan alles kon ik merken dat Go Ahead Eagles een trouwe achterban heeft en dat is ook een van de redenen waarom ik graag de overstap naar deze club wilde maken. Het was een dag met alleen maar pluspunten, want Go Ahead Eagles won die wedstrijd ook nog eens. Al met al een mooie ervaring, die ik volgend seizoen nog veel vaker hoop mee te maken.”

Jahnoah Markelo is de jongere broer van Nathan Markelo, die in zijn carrière onder andere voor Everton U23, FC Twente en Jong PSV speelde. Naast een voetbalband hebben beide broers ook een sterke persoonlijke band met elkaar. “Nathan is niet alleen mijn broer, maar ook mijn beste vriend”, zegt Jahnoah Markelo. “Ik deel altijd alles met hem en praat ook vaak met hem over de beste keuzes voor mijn voetbalcarrière. Toen ik hem vertelde over de interesse van Go Ahead Eagles, heeft hij me aangeraden om deze kans met beide handen aan te grijpen. Nathan is dus een belangrijke factor geweest in mijn uiteindelijke keuze voor Go Ahead Eagles, net als Paul Bosvelt. Het warme gevoel dat ik kreeg tijdens mijn gesprekken met hem, maakte het plaatje voor mij helemaal compleet. Hopelijk kan ik mezelf de komende seizoenen vaak in het rood-geel laten zien. Ik moet nog even wachten tot het nieuwe seizoen begint, maar ik kijk er nu al naar uit.”

Presentatie Jahnoah Markelo

Technisch manager Paul Bosvelt: “Door zijn jaren bij de jeugdopleidingen van Ajax en FC Twente beschikt Jahnoah over een goede voetbalachtergrond. Voor hem is het goed dat hij nu in een nieuwe omgeving op jacht gaat naar zijn echte doorbraak. Hij heeft veel potentie door zijn specifieke aanvallende kwaliteiten. Zoals in het recente verleden bij meer spelers is gebleken, is Go Ahead Eagles dan een prima platform om die potentie te benutten.”

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht