Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Jaroslav Navrátil. De 26-jarige vleugelaanvaller tekent, onder voorbehoud van medische keuring, voor twee jaar in Deventer.

De transfer van Navrátil bewijst dat ook in de voetballerij geduld een schone zaak is. Meteen toen bekend werd dat de Tsjech Heracles Almelo zou verlaten, meldde Go Ahead Eagles zich bij de aanvaller. “Dat waardeerde ik, gaf me een goed gevoel”, aldus Navrátil.

Aangezien er meer kapers op de kust waren en Jaro Navrátil na zes seizoenen Heracles een weloverwogen besluit wilde nemen, nam hij de tijd om zich te beraden op zijn sportieve toekomst. Waarom viel de keuze op Go Ahead Eagles? “Eigenlijk zijn daar drie hoofdredenen voor: ik ken de trainer, ik ken de club en ik ken een aantal jongens, zoals Jeroen Veldmate, Gino Bosz en Roland Baas. Stuk voor stuk ambitieuze spelers die ook niet voor niets voor Go Ahead Eagles kozen.”


Navrátil in duel met Daniel Crowley tijdens Go Ahead Eagles-Heracles Almelo in 2017. (Foto: Erik Pasman)

Jaroslav Navrátil verhaalt, zoals meer nieuwelingen doen, over de keren dat hij met zijn vorige club te gast was in De Adelaarshorst. Hij roemt de sfeer, de fans, het stadion. Navrátil: “Ik denk dat De Adelaarshorst de ideale plek is om plezier te hebben in het voetbal. Dat is ook mijn grootste doel voor komend seizoen. En ik heb pas echt plezier als we veel winnen, haha!”

De rappe buitenspeler vindt het moeilijk om zijn eigen sterke kanten te benoemen; dat is aan anderen. Hij zegt te hopen dat mensen hem omschrijven als een speler die 120% geeft. Technisch manager Paul Bosvelt kan dat in ieder geval beamen: “Het is heel gaaf dat we Navrátil nu binnen hebben. We waren op zoek naar versterking op de rechtsbuitenpositie en hebben nu voor die plek een echte sterkhouder gehaald.”