Go Ahead Eagles speelde gisteravond doelpuntloos gelijk tegen NAC Breda in het laatste thuisduel van 2020. Uitblinker van de wedstrijd was keeper Jay Gorter, die met een paar goede reddingen voor de tiende competitiewedstrijd dit seizoen de nul hield achterin en door de supporters werd verkozen tot Man of the Match in de Eagles App.

Voormalig Eagles-doelman Remko Pasveer zette in voetbaljaargang 2009/2010 een clubrecord neer bij Go Ahead Eagles door vijftien competitieduels zijn doel schoon te houden.¬†Weet ook Jay¬†Gorter: “Ik heb nog vijf clean sheets nodig om Pasveers record te verbreken, terwijl we nog een hele tweede seizoenshelft te gaan hebben. Het zou voor mij persoonlijk natuurlijk mooi zijn om dit record te verbreken. Maar dat doe ik uiteraard niet alleen. Met het hele team verdedigen we dit jaar goed, waardoor we tot dusver al tien competitiewedstrijden de nul hebben gehouden achterin.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Gorter wist van tevoren dat Go Ahead Eagles gisteravond met NAC Breda een geduchte tegenstander in De Adelaarshorst zou treffen. “NAC Breda heeft dit seizoen een andere doelstelling. Zij spelen voor het kampioenschap, wij spelen voor de Play-Offs. Het is een ervaren ploeg met verschillende jongens die al op een hoger niveau hebben gespeeld. Het was voor ons dan ook lastig om beide helften optimaal te presteren tegen zo’n team. De eerste dertig minuten vond ik ons sterk spelen, maar daarna kwam NAC vaker voor ons doel. We mogen dus tevreden zijn dat we tegen zo’n lastige tegenstander een punt hebben behaald.”

(Foto: Henny Meyerink)