Eerste Selectie

Jay Idzes: ‘Niemand had vooraf zó’n seizoen verwacht’

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen leed Go Ahead Eagles gisteravond een 0-1 nederlaag tegen Feyenoord door een doelpunt van Bryan Linssen. Het was voor de ploeg van Kees van Wonderen de vierde wedstrijd op rij die met minimaal verschil werd verloren.

“Op de kans van Bryan Linssen na hebben we eigenlijk niet veel weggegeven”, constateerde Jay Idzes. “Maar je ziet dat wij één foutje maken en die wordt gelijk afgestraft. Deze nederlaag is echt heel erg zonde, want we wilden het laatste competitieduel in eigen huis goed afsluiten. Gelukkig vielen de resultaten van onze concurrenten gunstig uit, dus we kunnen ons aanstaande zondag tegen sc Heerenveen nog steeds plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal. Ja, waarom niet?” De wedstrijd tegen Feyenoord paste in het verhaal van de laatste weken. “De laatste vier wedstrijden verliezen we op dezelfde manier en dat is zuur. Het zit ons deze periode even niet mee, maar ook dat is voetbal. Aan de andere kant: aan het begin van het seizoen had niemand verwacht dat we zó’n seizoen door zouden maken en daar zijn we heel tevreden mee. Maar als voetballer wil je altijd het maximale eruit halen. Als je dan ziet dat we met één overwinning méér op de achtste plek hadden gestaan, dan is het zeker jammer dat ons dat niet is gelukt.”

Go Ahead Eagles Feyenoord (1) Henny Meyerink

Het neemt niet weg dat Jay Idzes hoe dan ook met een positief gevoel terugkijkt op de seizoenen 2020/21 en 2021/22. “We hebben vorig seizoen een fantastisch slot van de competitie meegemaakt. De laatste speeldag was natuurlijk een dag om nooit meer te vergeten. Jammer dat we dat toen niet op De Brink konden vieren met onze supporters, maar dat gaan we zondag alsnog doen. We gaan er een fantastisch feest van maken, waar ikzelf in ieder geval intens van ga genieten.”

Terug naar overzicht