Hij had even appcontact met OH Leuven-teamgenoot Sam Hendriks, maar op dat moment was de keuze eigenlijk al gemaakt. Toen Jenthe Mertens (19) afgelopen week hoorde van de interesse uit Nederland, wist hij al snel: ‘Ja, bij Go Ahead Eagles zie ik mezelf spelen’. De rechtervleugelverdediger wordt overgenomen van OH Leuven en signeert een verbintenis voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Hoewel zuiderbuur, zou je Mertens toch ook een beetje kunnen zien als een landgenoot. Immers: hij woont al zijn hele leven in Genk, op twintig minuten rijden van Maastricht. In beide steden genoot de verdediger een deel van zijn jeugdopleiding, voordat hij in 2014 bij OH Leuven neerstreek. Daar speelde Jenthe Mertens ondanks zijn jonge leeftijd reeds 20 officiële wedstrijden in de hoofdmacht.

“Mede door best veel inkomende transfers heb ik pas op de plaats moeten maken”, vertelt Go Ahead Eagles’ nieuwste aanwinst. “Ik ben nu op een leeftijd aangekomen waarop ik minuten moet maken om me verder te ontwikkelen. Go Ahead Eagles kende ik al toen ik van de interesse hoorde. Ze hebben toch recent enkele jaren Eredivisie gespeeld. Verder heb ik appcontact gehad met Sam Hendriks en de huidige keeperstrainer Harmen Kuperus, die ook bij OH Leuven actief is geweest. Zij waren ook heel positief.”

Tekst gaat verder onder foto.

Mertens in actie namens OH Leuven in de voorbereiding op dit seizoen. Deze foto en foto boven: OH Leuven.

Mertens noemt moeiteloos de komende tegenstanders van Go Ahead Eagles op. Hij kan naar eigen zeggen niet wachten tot het zaterdag is. “Eerst Excelsior-thuis!”, roept de rechtspoot uit. “Ik ken het stadion van foto’s en filmpjes, maar ik ben heel benieuwd hoe de supporters in het echt zijn.” Die benieuwdheid zal andersom even groot zijn. Wat kunnen de supporters van hem verwachten? “Ik ben een back die het liefst de hele flank voor zijn rekening neemt. Ik houd van assists geven en een goaltje meepikken, maar haal er ook echt een kick uit een buitenspeler uit de wedstrijd te spelen. Wat dat betreft kan ik best een – op een goede manier – agressieve speelstijl hebben. Dat past wel bij Go Ahead Eagles, als ik me goed heb laten informeren…”


Jenthe Mertens ondertekent zijn contract bij Go Ahead Eagles.