Op bezoek bij Jong Roda JC heeft Jong Go Ahead Eagles vanavond een 3-0 nederlaag geleden. Na een 1-0 ruststand maakten de Limburgers het trio treffers na rust compleet. Door de nederlaag staat het team van Kick Maatman na drie wedstrijden op één punt in de promotiepoule van de Reservecompetitie A.

In het Parkstad Limburg Stadion stuurde Kick Maatman een jong elftal de (kunstgras)wei in. Van de elf basisspelers hadden liefst zeven spelers het jaar 2000 of later als geboortejaar en datzelfde gold voor de drie invallers. De jonge rood-gele formatie kreeg in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Waar de manschappen van Maatman echter nalieten om het net te vinden, deden de Kerkradenaren dit voor rust wel. Na ruim een half uur spelen was het Dico Jap Tjong die de openingstreffer op het scorebord zette: 1-0.

Tekst gaat verder onder foto.

Donny van Iperen speelde vanavond één helft voor Jong Go Ahead Eagles tegen Jong Roda JC. (Foto: Dennis Bresser)

“In de tweede seizoenshelft zullen we geregeld in een jongere samenstelling spelen dan voor de winterstop”, gaf Kick Maatman aan. “Dat maakt het alleen wel moeilijker om tot een goed resultaat te komen. Maar ik vind dat die jongens het vandaag prima gedaan hebben. Voor de rust speelden we vanuit een gesloten defensie en gaven we weinig weg. ‘Teamtactisch’ deden we het goed en bovendien kregen we ook kansen op een doelpunt. We vergaten alleen de trekker over te halen. Als je wilt stunten, dan moet je die kansen afmaken.”

Tekst gaat verder onder foto.

O19-speler Coen Temminck, die vorige week ook al in actie kwam tegen Jong Heracles Almelo, speelde vanavond de volle negentig minuten voor Jong Go Ahead Eagles tegen Jong Roda JC. (Foto: Dennis Bresser)

In de tweede helft hadden de Limburgers exact zeven minuten nodig om de voorsprong te verdubbelen via Anisse Brrou: 2-0 in de 52e minuut. Een kwartier voor tijd gooide Jap Tjong met zijn tweede treffer van de avond het duel definitief in het slot: 3-0. “De tweede helft hadden we het moeilijker”, zag ook Maatman. “Dat kwam mede doordat we Donny van Iperen en Maarten Pouwels vroegtijdig naar de kant haalden. Dan lever je toch wat in. De krachten binnen ons team vloeiden weg en op zo’n moment zie je dat Jong Roda JC wat meer kwaliteit overhoudt in het veld. Maar veel van onze jonge spelers hebben weer negentig minuten in de benen en dat is alleen maar goed.”

Jong Go Ahead Eagles: Jeroen Houwen; Jarno van den Bos (84. Iede Schokker), Donny van Iperen (46. Kaan Kisa), Coen Temminck, Kevin Greeven, Max Leeflang, Olaf Kok, Zakaria Eddahchouri, Samuel Wakana, Maarten Pouwels (71. Ibo Yildiz), Quiermo Dumay.