Voetbalacademie

Jeugdteams GA Eagles oppermachtig

Zestien goals voor, twee tegen. Dat zijn de doelcijfers van een middagje Go Ahead Eagles. Alle jeugdelftallen zetten zaterdag een fraaie uitslag neer: De A1 en B1 wonnen hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk Vogido en SJO JVZ beide met 5-1, terwijl de C1 in Apeldoorn met 6-0 te sterk was voor WSV.

A1
Hoewel het resultaat prima was, had A1-trainer Harry Decheiver ‘niet de beste wedstrijd’ van zijn team gezien. “We begonnen het eerste kwartier heel goed, maar zakten daarna wat weg. Vogido was fysiek sterk en daar hadden wij het best moeilijk mee.” Kort na rust kwam de A1 op een 3-1 voorsprong, maar het duurde tot de laatste tien minuten voor het elftal het duel definitief op slot gooide. Daardoor bleef het toch een beetje spannend. Decheiver: “Zij waren dreigend met hoge ballen voor de goal, daar hadden we moeite mee.” Zijn kritische conclusie: “We waren slordig in balbezit en verdedigend slecht. Lichtpunt? Dat we scorend vermogen hebben, hoewel we ook een hoop kansen misten.”

Klik hier voor een fotoalbum van GA Eagles A1 – Vogido A1

B1
B1-trainer Kick Maatman zag zijn team tegen SJO JVZ de eerste helft ‘naar behoren’ spelen. “We hebben een paar echte trainingsdoelpunten gemaakt: van achteruit zorgvuldig opbouwend richting de goal. Dat is een mooie bevestiging. De 4-0 ruststand was precies volgens de verhoudingen. Na rust hanteerde de tegenstander meer de botte bijl en kregen wij het moeilijker. We waren net niet scherp genoeg. Maar Yannick der Vries maakte nog wel een mooi uitgespeeld doelpunt. Al met al ben ik over de eerste helft zeer tevreden. Het spel na rust moet beter.”

gaeb1 01

(Foto Menno Beukema)

gaeb1 02

(Foto Menno Beukema)

C1
De C1 was oppermachtig tegen WSV. Doelman Mike van Zwolle beleefde een rustige middag en zag zijn teamgenoten de bal op de helft van de Apeldoorners rondtikken. “We verdedigden goed én waren aanvallend goed”, aldus een opgetogen trainer Jochem de Weerdt. “In de laatste fase van de wedstrijd waren we alleen wat onnauwkeurig voor de goal.” De kwaliteit van de C1 gaf volgens De Weerdt de doorslag tegen WSV. “In balbezit waren we gewoon goed. Jamiro Steenbergen maakte een zuivere hattrick en ik wil ook Saidsirat Sahebzadah een pluim geven. Hij verdeelde het spel uitstekend en zorgde voor continue druk op de tegenstander.”

voga2

De A1 van de GA Eagles Jeugdopleiding won met 5-1 van Vogido. (Foto: Erik Pasman)

Karakteristieken:
Go Ahead Eagles A1 – Vogido A1 5-1 (2-1). Doelpunten GAE: Patrick Maneschijn 3, Givan Werkhoven, Dennis Bolink.

Go Ahead Eagles B1 – SJO JVZ B1 5-1 (4-0). Doelpunten GAE: Giovanni Büttner 2, Yannick der Vries 2, Marchello Besselsen.

WSV C1 – Go Ahead Eagles C1 0-6 (0-4). Doelpunten GAE: Jamiro Steenbergen 4, Jordi Knippenberg, Robert-Jan van den Hoek.

Terug naar overzicht