Nieuws Algemeen

Jeugdteams met wisselend resultaat aan voorjaarscompetitie begonnen

Voor vijf jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie begon gisteren de voorjaarscompetitie. Drie daarvan – Onder-21, Onder-16 en Onder-15 – trapten af op een hoger niveau dan in de najaarscompetitie door de promoties die vorige maand gevierd konden worden. Het resultaat van de eerste voetbalzaterdag van de voorjaarsreeks: twee zeges, één gelijkspel en twee nederlagen.

Op sportpark Zuiderlaan in Twello startten klokslag 11:30 uur tegelijkertijd drie wedstrijden. Het eerste team dat tot scoren kwam, was Go Ahead Eagles Onder-13, dat het opnam tegen Spartaan ’20 O13. Daar kwamen vervolgens nog twee treffers bij, waardoor het team van Martijn Jongbloed de voorjaarscompetitie in Divisie 4A met 3-0 won. Go Ahead Eagles Onder-18 begon de nieuwe voorjaarscompetitie in Divisie 4B met een nederlaag. Op sportpark Zuiderlaan werd met 2-3 verloren van Excelsior O18. Nadat de Rotterdammers de score hadden geopend, was het Bruno van den Dungen die de gelijkmaker op zijn naam schreef. Via een vrije trap en een counter scoorde Excelsior O18 nog tweemaal: 1-3. Het doelpunt van Randy Schiltmeijer was niet voldoende om een nederlaag af te wenden: 2-3. In Twello kon wel een zege begroet worden van Go Ahead Eagles Onder-21, dat de najaarscompetitie in Divisie 3A onlangs afsloot als kampioen en daardoor naar Divisie 2A promoveerde. De eerste wedstrijd in Divisie 2A eindigde in een 1-0 overwinning op sc Heerenveen O21. In de 57e minuut kroonde Olaf Kok zich tot matchwinner: 1-0.

Go Ahead Eagles O21 Sc Heerenveen O21 (1)

Ook Go Ahead Eagles Onder-15 en Go Ahead Eagles Onder-16 promoveerden naar Divisie 2A en begonnen de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd. Onder-15 kwam tegen VVV / Helmond Sport O15 op een 1-3 voorsprong door doelpunten van Figo Ausems, Eser Gürbüz en Caio Ferreira Pires, maar kon de zege niet over de streep trekken. Het team van Jip Ellenbroek moest alsnog twee tegendoelpunten incasseren, waardoor het genoegen moest nemen met een 3-3 gelijkspel. Drie tegentreffers waren er ook voor Go Ahead Eagles Onder-16, dat het in Leeuwarden opnam tegen SC Cambuur O16. Omdat het team van Uğur Yildirim zelf niet tot scoren kwam, werd een 3-0 nederlaag geleden.

Terug naar overzicht