Nieuws Algemeen

Jeugdteams Voetbalacademie beginnen aan voorjaarscompetitie

Na een winterstop van ruim een maand hervatten alle jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie morgen (zaterdag 20 januari) het voetbalseizoen weer. Waar Onder-13, Onder-16, Onder-18 en Onder-21 op hetzelfde niveau als voor de winterstop zullen blijven acteren, daar gaan Onder-14 en Onder-15 het in een divisie hoger proberen. Als kers op de taart staan er morgen twee IJsselderby’s op het programma.

Eén daarvan wordt in Divisie 1A gespeeld door Go Ahead Eagles O21 en PEC Zwolle O21. De Zwollenaren zijn in de najaarscompetitie kampioen geworden in Divisie 2A en hebben daarmee in de tweede seizoenshelft een plekje verdiend op het hoogste niveau van Nederland. De ploeg van Martijn Jongbloed handhaafde zich op dat niveau en hoopt dat ook in de voorjaarscompetitie weer te kunnen doen. De IJsselderby wordt afgewerkt op het sportpark van Be Quick ’28 in Zwolle en begint om 14:30 uur.

Onder-14 werd glansrijk kampioen in Divisie 3B, waardoor het in de voorjaarscompetitie zal uitkomen in Divisie 2A. Daar zal het in tegenstelling tot de eerste seizoenshelft jeugdteams van andere betaald voetbalclubs gaan tegenkomen en één daarvan is PEC Zwolle O14. De ploeg van Patrick Kieftenbelt speelt in eigen huis, op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen (15:00 uur). PEC Zwolle O14 is overigens geen onbekende tegenstander, aangezien de provinciegenoot aan het begin van het seizoen verantwoordelijk was voor de bekeruitschakeling van Go Ahead Eagles O14. In de reguliere speeltijd werd het destijds 1-1, maar de Zwollenaren waren vanaf de stip trefzekerder: 5-4.

Onder-13 kende vorige week hetzelfde lot, toen Ajax O13 via penalty’s de volgende ronde van het bekertoernooi bereikte. Het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles heeft dus in kalenderjaar 2024 al een officiële wedstrijd in de benen en staat te popelen om weer in Divisie 2D te mogen aantreden. In Doetinchem is De Graafschap O13 om 12:30 uur de tegenstander op sportpark De Bezelhorst. In de eerdere twee ontmoetingen van dit seizoen werd er gewonnen en gelijkgespeeld door de pupillen van Bram Meuwissen.

Onder-15 werd op doelsaldo kampioen in Divisie 2A, waardoor het promoveerde naar het hoogste niveau van Nederland. Morgen wacht gelijk een zware tegenstander wanneer de Deventer equipe op bezoek gaat bij AZ O15 op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. De Alkmaarders werden in de eerste seizoenshelft derde en dus kan de ploeg van Peter Vogel meteen goed kennismaken met het niveau van Divisie 1A. Er wordt om 12:30 uur aangevangen.

Onder-16 was in de najaarscompetitie ook al actief op het hoogste niveau en ontvangt morgen Ajax O16 op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen. Van de Amsterdammers werd nog niet gewonnen dit seizoen. Wellicht dat driemaal recht morgen scheepsrecht is voor de manschappen van Jip Ellenbroek, die in de eerste seizoenshelft goed voor de dag kwamen in Divisie 1A. De aftrap van Go Ahead Eagles O16 – Ajax O16 is om 11:30 uur.

Onder-18 greep voor de winterstop net naast promotie in Divisie 3A, waar de promotieplekken op de laatste speeldag werden vergeven. Waar de ploeg van Jeroen Spies lange tijd op pole position lag, daar gingen FC Eindhoven O18 en Excelsior O18 er met de hoofdprijzen vandoor. Morgen neemt Go Ahead Eagles O18 het op tegen Almere City FC O18, een ploeg waar het eerder dit seizoen al twee keer van won. Op het Fanny Blankers-Koen Sportpark in Almere wordt er om 12:45 uur afgetrapt.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om de wedstrijden van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie te komen bezoeken. Alle verrichtingen van de rood-gele jeugdteams zijn morgen ook te volgen via het X-account (voorheen Twitter) van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.

Terug naar overzicht