Jeugdteams Voetbalacademie doen van zich spreken

Bijna alle jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie boekten gisteren een goed resultaat. De eerste helft van de voorjaarscompetitie – die gisteren door het heerlijke voetbalweer zijn naam eer aandeed – zit er daarmee op.

Onder-13 behield zeer overtuigend zijn koppositie in Divisie 5A, al heeft FC Groningen O13 met een wedstrijd meer gespeeld evenveel punten. Wat op voorhand een lastige wedstrijd had moeten zijn, bleek een gemakkelijk duel te worden. Willem II O13 werd in Tilburg eenvoudig met 0-6 opzij gezet. Onur Sen en Yuen Hu namen beiden twee doelpunten voor hun rekening. Onder-16 deed ook zeer goede zaken door Sparta Rotterdam O16 in Twello met 3-1 te verslaan. Na één minuut opende Adam Benbouker al de score en toen Kaid Becker nog voor rust ook twee keer het net vond, leken de punten al binnen te zijn voor de mannen van Jip Ellenbroek. O16 heeft dankzij de overwinning afstand genomen van de gevarenzone in Divisie 1A en staat nu op de vijfde plaats. Onder-14 beëindigde de wedstrijd tegen koploper SC Cambuur O14 zoals het ook begon: 0-0. Kansen waren er aan beide kanten genoeg, maar niemand wist een bal in het doel te krijgen. De Friezen hebben door het gelijkspel geen afstand kunnen nemen van de equipe van Peter Vogel en dus is het kampioenschap in Divisie 3A nog mogelijk.

Go Ahead Eagles O14 Sc Cambuur O14 (3) Rick Janssen

Onder-21 speelde tegen de ‘rodelantaarndrager’ van Divisie 2A: NEC O21. Waar de ploeg van trainer Martijn Jongbloed in de eerste helft de stugge Nijmeegse verdediging niet wist te kraken, gebeurde dat in de tweede helft wel tweemaal: 2-0. Juruël Bernadina maakte beide doelpunten. Door het verlies van lijstaanvoerder SC Cambuur O21 tegen nummer drie SC Heerenveen O21 staat de oudste rood-gele jeugdlichting nog maar één punt achter de Leeuwarders, met nog een wedstrijd tegoed. Onder-18 won eveneens in eigen huis. Tegen VVV-Venlo O18 was een doelpunt van Nesher Meulenbroek vlak na rust genoeg voor de drie punten. Daarmee is het team van Jeroen Spies gestegen naar de tweede plaats in Divisie 3A. Onder-15 is het enige team dat gisteren verloor. Koploper Willem II O15 bleek met 0-2 te sterk te zijn. O15 staat momenteel in Divisie 2A op de vijfde plaats, maar SC Heerenveen O15 en FC Twente/Heracles O15 hebben evenveel punten. En dus is de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen hekkensluiter De Graafschap O15 een belangrijke voor de mannen van Mustafa Aygun.

Fotografie: Rick Janssen