Nieuws Algemeen

Jeugdteams Voetbalacademie hervatten voorjaarscompetitie

Na twee competitievrije voetbalweken – met tussendoor alleen een bekerduel voor Onder-15 – staan alle jeugdteams van Go Ahead Eagles morgen (zaterdag 24 februari) weer aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Twee van de zes ploegen beginnen die wedstrijd als koploper, terwijl Onder-15 na het bereiken van de halve finale van het bekertoernooi ook zijn eerste zege in de voorjaarscompetitie van Divisie 1A hoopt te boeken.

Dat moet voor de mannen van Peter Vogel dan gebeuren tegen Sparta Rotterdam O15. Een lastige tegenstander, aangezien de Rotterdammers in de laatste wedstrijd PSV O15 met 6-0 verpletterden, terwijl Go Ahead Eagles O15 eerder met 3-2 van de Eindhovenaren verloor. De wedstrijd vindt plaats op sportpark Thurlede in Schiedam en begint om 18:00 uur. 

Onder-16 is de verrassende koploper van Nederland in zijn leeftijdsklasse. Morgen speelt het tegen de hekkensluiter van Divisie 1A: FC Twente / Heracles O16. De Tukkers pakten tot dusver nog geen enkel punt, maar vonden desondanks vaker het doel (drie keer) dan de ploeg van Jip Ellenbroek (twee maal). Daarentegen heeft Onder-16 nog geen tegentreffer hoeven te incasseren. Er zal om 11:30 uur worden afgetrapt op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Ook Onder-13 staat bovenaan in Divisie 2D. Na het eerste competitieduel (dat verloren ging) werd een reeks van drie gewonnen wedstrijden neergezet. Die zeges waren allemaal in eigen huis; morgen staat er weer een uitwedstrijd op het programma. De pupillen van Bram Meuwissen reizen af naar het hoge noorden voor het treffen met FC Groningen O13. De Groningers wonnen twee van de drie wedstrijden en staan op een vijfde plaats. Om 13:00 uur is de aftrap op sportpark Corpus den Hoorn.

Onder-21 reist ook af naar het noorden van het land, maar dan naar Leeuwarden. Daar staat in Divisie 1A namelijk het affiche tegen SC Cambuur O21 op het programma. De Friezen behaalden in drie wedstrijden slechts één punt, maar ook de ploeg van Martijn Jongbloed wist de laatste twee wedstrijden niet te winnen. Vroeg in het seizoen staat morgen dan ook gelijk een belangrijke sleutelwedstrijd op het programma voor het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles, die gespeeld zal worden in het Cambuur Stadion (aftrap om 14:00 uur). 

Het hoog geklasseerde Onder-14 speelt in Divisie 2A een thuiswedstrijd en gaat dat doen tegen AFC O14. Onder-14 verloor nog niet en hoopt die reeks vast te kunnen houden tegen de Amsterdammers, die ook pas één keer verloren. De aftrap is om 11:30 uur op sportpark De Muggert in Wesepe.

Iets verderop neemt Onder-18 het op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen op tegen FC Volendam O18. De mannen van Jeroen Spies bezetten de vijfde plaats op de ranglijst, terwijl de ploeg uit het vissersdorp in Divisie 3A op de zevende plek terug te vinden is. De Volendammers scoorden tot nu toe één doelpunt meer dan Go Ahead Eagles O18, maar kregen er ook maar liefst elf tegen in drie duels. Op sportpark De Zunnebargh wordt morgen om 14:15 uur afgetrapt.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om de wedstrijden van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie te komen bezoeken. Alle verrichtingen van de rood-gele jeugdteams zijn morgen ook te volgen via het X-account (voorheen Twitter) van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.

Fotografie: Rick Janssen

Terug naar overzicht