Nieuws Algemeen

Jeugdteams Voetbalacademie maken zich op voor derde competitiewedstrijd

Na de ‘perfect score’ van vorig weekend – waarbij elk jeugdelftal van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie wist te winnen – staat morgen (zaterdag 16 september) de volgende speelronde voor de deur. Kunnen de jeugdteams hun zeges van afgelopen weekend een positief vervolg geven?

Voor Onder-13 moet dat gaan gebeuren op De Oude Meerdijk tegen FC Emmen O13. De pupillen van Bram Meuwissen maakten een zesklapper tegen Quick’20 O13 (6-0), waar FC Emmen O13 eerder dit seizoen ook al van won (1-2). Vorige week kregen de Drenten echter een flinke tegenslag te verwerken toen met maar liefst 9-2 werd verloren bij De Graafschap O13. Onder-16 ontvangt morgen Vitesse O16 op sportpark Zuiderlaan in Twello. De Arnhemmers zijn tot dusver ongeslagen, maar wisten dit seizoen ook nog niet te winnen. De ploeg van Jip Ellenbroek heeft in Divisie 1A zowel gewonnen (van Willem II O16) als verloren (tegen Feyenoord O16) met de kleinst mogelijke uitslag. Morgen wordt er om 11:30 uur afgetrapt in Twello.

Twee uur later staat de wedstrijd van Onder-21 gepland op sportpark Zuiderlaan. Net als O21 won ook tegenstander ADO Den Haag O21 vorig weekend in Divisie 1A zijn eerste wedstrijd. Dat gebeurde tegen FC Groningen O21, waar de ploeg van Martijn Jongbloed in de eerste speelronde met 5-1 van verloor. Het zal dus hoe dan ook een pittige klus worden voor O21 om ook de tweede overwinning van het seizoen binnen te slepen. Onder-14 won tot nu toe beide wedstrijden en is koploper in Divisie 3B. Morgen gaat het op bezoek bij nummer twee BFC O14 uit Bussum. De manschappen van Patrick Kieftenbelt maakten een goede indruk tijdens de seizoenstart van 2023/2024. Vooral het doelsaldo na twee wedstrijden is imponerend: 14-1 (!).

Ook Onder-15 pakte de volle buit uit twee duels en bereidt zich voor op het treffen met FC Twente / Heracles O15. De streekgenoten wonnen vorige week evenals O15 van Spartaan’20 O15, maar verloren de eerste wedstrijd met 4-1 van VVV-Venlo O15. Om 11:30 uur wordt er op sportpark Zuiderlaan afgetrapt tegen de Tukkers. Onder-18 reist af naar Rotterdam, waar om 13:15 uur op Woudestein de wedstrijd tegen Excelsior O18 wordt aangevangen. De Rotterdammers wonnen en verloren een keer, terwijl de ploeg van Jeroen Spies tot dusver nog foutloos is.

De verrichtingen van alle jeugdteams zijn morgen te volgen via het Twitter-account van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.

Terug naar overzicht