Vanochtend liep er voor velen een bekend gezicht binnen bij basisschool De Windroos in Deventer. Niemand minder dan Joey Suk bracht een bezoek aan groep 6 van De Windroos. Namens Bibliotheek Deventer en zijn medespeler Dennis Hettinga nam Joey de aftrap van Scoor een Boek! voor zijn rekening.

De groep werd muisstil toen Joey de klas binnen liep. Na een korte introductie vertelde hij over zijn eigen ervaring met lezen. Joey was vroeger geen liefhebber van lezen, maar daar is later verandering in gekomen. “Pas later ben ik gaan lezen. En nu lees ik mijn 3-jarige voor.” Daaropvolgend stelden de kinderen verschillende vragen aan Joey, onder andere over het lezen en de prestaties van het eerste elftal. De ochtend werd afgesloten met een video en een groepsfoto.


Ga de uitdaging aan!

Dennis Hettinga, Joey Suk en de Bibliotheek Deventer dagen je uit om negen weken lang zoveel mogelijk boeken te lezen. Plak een voetbalsticker op je poster om de score bij te houden. Als je klas meedoet, kan dat op school en anders speel je de thuiseditie. De poster haal je bij de bibliotheek. In de week van 9 april 2018 klinkt het eindsignaal. Zoek de mooiste boeken uit en ga voor de hoogste score!

Scoor een Boek Schooleditie
Doet jouw klas mee aan Scoor een Boek? Dan ben je niet alleen. In heel Deventer doen 600 leerlingen uit groep 5 en 6 mee. Lees zoveel mogelijk boeken en plak je stickers op de poster. En niet vergeten… heb vooral veel plezier! Lezen moet leuk zijn.

Scoor een Boek Thuiseditie
Ook thuis kun je boeken scoren. Haal de speciale thuiseditieposter en de stickers van Scoor een Boek bij de Bibliotheek Centrum, Colmschate of Keizerslanden. Voor elk boek, tijdschrift en krant die door jou of je broer, zus, vader of moeder wordt (voor)gelezen, plak je een bal.

Win kaarten voor Go Ahead Eagles – FC Eindhoven
Wil je kans maken op kaartjes voor de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Eindhoven (vrijdag 13 april, 20:00 uur)? Mail dan vóór 2 april 2018 een boekentip naar scooreenboek@obdeventer.nl. Laat weten wat jouw favoriete boek is en waarom. Als je wint, krijg je vier kaartjes voor De Adelaarshorst!