Nieuws Algemeen

John Oude Wesselink geëerd met prachtig aandenken

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo zal, vanwege het spelverloop, de boeken ingaan als een historische wedstrijd. Een man die alles weet van historie schrijven, is John Oude Wesselink. ‘Mister Go Ahead’ werd voorafgaand aan Heracles-thuis geëerd.

Als Match Legend was John Oude Wesselink uitgenodigd om Go Ahead Eagles- Heracles Almelo bij te wonen, maar ook zonder die uitnodiging was hij ongetwijfeld komen kijken bij zijn cluppie. Het was voor hem dan ook een verrassing toen hij in de Grolsch Lounge het podium werd opgeroepen, om in het kort zijn carrière door te nemen.

“In 1968 stroomde ik vanuit het internaat van Go Ahead Eagles door naar de eerste selectie”, vertelde Oude Wesselink desgevraagd. “Iets later speelde ik mijn eerste duel voor Go Ahead Eagles in De Meer, waarna de teller opliep tot in totaal 446 wedstrijden voor deze prachtige club.” Het was een prachtige periode volgens John Oude Wesselink. “Ik heb tegen spitsen als Ruud Geels, Marco van Basten en Kees Kist mogen spelen. Waar je in de jaren ’60 de spitsen op anderhalve meter kon dekken, moest je 15 jaar later je spits constant bij je houden. Voetbal veranderde, en het is bijzonder dat ik die ontwikkeling heb mee mogen maken.”

Na het podiumgesprek mocht Mister Go Ahead meelopen naar een lijst aan de muur, omgeven door een groot doek. Eenmaal onthuld zag John Oude Wesselink een dierbare foto, hijzelf duellerend met Johan Cruijff. “Dit was het laatste seizoen van Cruijff, toen hij afsloot bij Feyenoord”, memoreert hij. “De beste speler waar ik tegen heb mogen voetballen.” Het prachtige beeld blijft te bezichtigen in de Grolsch Lounge. “Een waardig aandenken”, sluit een trotse John Oude Wesselink af.

Jowesselink5
Terug naar overzicht