Jong Go Ahead Eagles behoudt ongeslagen status na 0-0 gelijkspel

Jong Go Ahead Eagles heeft de ongeslagen status in poule B van de Reservecompetitie weten te behouden. Op sportpark Borgele speelde het team van trainer Kick Maatman vanavond in een rommelige wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Jong sc Heerenveen.

In de eerste helft slaagden beide ploegen er nauwelijks in om uitgespeelde kansen te creëren. De grootste mogelijkheid voor Jong Go Ahead Eagles was in de beginfase voor Maarten Pouwels. Na een voorzet van Vince Gino Dekker kreeg de spits zijn hoofd echter onvoldoende tegen de bal om raak te koppen. Aan de overzijde was Cain Seedorf een keer dreigend, maar de rechteraanvaller van de Friezen raakte de lat.

(Foto: Dennis Bresser)

In de tweede helft waren zowel de Deventenaren als de Friezen iets dreigender voor het doel. Pieter Langedijk schoot twee keer van afstand, waarbij de bal beide keren niet klemvast kon worden gehouden door doelman Filip Bednarek. Aan de overkant moest Eagles-keeper Lars Jansen handelend optreden op een schot van Mark Westra.

In de 67e minuut was Jong sc Heerenveen dicht bij de openingstreffer. Jan Ras schoot een vrije trap echter tegen de buitenkant van de paal. Diezelfde Ras was ook twaalf minuten voor tijd gevaarlijk met een schot dat door Jansen werd gekeerd. In de laatste vijf minuten maakte Jong Go Ahead Eagles het meeste aanspraak op de zege. Pouwels schoot van dichtbij uit de draai over, terwijl een voorzet van Dekker net niet goed voor de voeten van Langedijk kwam om doeltreffend af te ronden.

“Natuurlijk wil je als trainer bepaalde zaken terugzien op het veld en hoop je dat de spelers de pannen van het dak spelen”, zei Maatman na afloop. “Als dat er dan vervolgens niet uitkomt, is dat jammer. Al had dat ook te maken met Jong sc Heerenveen, die ik iets gemakkelijker vond voetballen. Maar wij hebben vanavond te weinig lef getoond en waren aan de bal niet goed genoeg. En als we al voorin kwamen, dan waren we de bal net iets te snel kwijt, waardoor het spel heen en weer golfde. In dat opzicht is 0-0 een logische uitslag.”

Al besefte Maatman ook dat Jong Go Ahead Eagles een aantal behoorlijke kansen op een doelpunt onbenut had gelaten. “Het klopt dat we te weinig met de kansen hebben gedaan. Want verdiend of niet, op die momenten moet je de winst gewoon binnen slepen. Aan de andere kant mogen we ook tevreden zijn dat we tegen een ploeg als Jong sc Heerenveen achterin de nul houden, want ook zij raakten nog een keer de paal en de lat.”

Door het doelpuntloze gelijkspel blijft Jong Go Ahead Eagles in poule B van de Reservecompetitie ongeslagen met 10 punten uit 4 competitieduels.

Jong Go Ahead Eagles – Jong sc Heerenveen 0-0 (0-0)

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Joey Groenbast, Sam Beukema, Desney Bruinink, Jairzinho Slijngard; Gor Agbaljan, Givan Werkhoven (77. Zakaria Eddahchouri), Orhan Džepar; Pieter Langedijk, Maarten Pouwels, Vince Gino Dekker.

Jong sc Heerenveen: Filip Bednarek; Vanja Drkusic, Ibrahim Dresevic, Andreas Skovgaard, Elton Kusi; Mark Westra, Rodney Kongolo, Jan Ras; Cain Seedorf (63. Rannickson Schoop), Progon Maloku, Jesse Oliekan.