Jong Go Ahead Eagles blijft koploper

Met een klinkende 1-3 overwinning op Jong SC Cambuur heeft Jong Go Ahead Eagles vanavond de koppositie verstevigd in poule A van de Reservecompetitie. Bij rust was het al 0-2 door een hele snelle goal van Martijn Berden en eentje van Samuel Wakana, vlak voor rust. In de tweede helft zette Maarten Pouwels de eindstand op 1-3.

Met Berden op rechts, Pouwels als spits en Adrian Edqvist op links had trainer Kick Maatman voor Wakana een nieuwe positie. Speelde hij in de voorbereiding al eens als rechtsback, vanavond stond hij ‘op 10’, als meest aanvallende middenvelder. Dat deed de jonge Twellonaar uitstekend. Na een sterk duel op het middenveld gaf hij een assist aan Berden die al na 32 seconden de openingstreffer maakte. De flitsende aanvallen van de Deventenaren hadden tot een veel hogere ruststand kunnen leiden. Toch was het Wakana die met wederom een sterke actie nog voor de pauze de 0-2 maakte.

Twee van de drie doelpuntenmakers, Maarten Pouwels en Samuel Wakana, juichten vorige week tegen Jong PEC Zwolle ook al. (Foto: Dennis Bresser)

In de tweede helft werd het spel van Jong Go Ahead Eagles ietsje minder. Cambuur kwam snel terug tot 1-2, maar na de treffer van Pouwels kwam het team van trainer Kick Maatman niet meer in gevaar. “Zij speelden veel de lange bal, maar daar hadden we het juiste antwoord op. Voetballend ben ik heel tevreden over het spel, ondanks dat het in de tweede helft iets stroever ging. Ook de Onder-19-spelers hielden zich goed staande. En dat we nu bovenaan staan? Voor wat het waard is, maar voor de jongens wel leuk natuurlijk.”

Maarten Pouwels, hier vorige week strijdend in de wedstrijd tegen Jong PEC, maakte in Leeuwarden de bevrijdende derde treffer (Foto: Dennis Bresser)

Jong SC Cambuur – Jong Go Ahead Eagles 1-3 (0-2)
1. Martijn Berden 0-1
40. Samuel Wakana 0-2
49. Stefan Deuling 1-2
54. Maarten Pouwels 1-3

Gele kaarten: –

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen, Boyd Lucassen, Joran Swart, Donny van Iperen, Kevin Greeven, Zakaria Eddahchouri, Max Leeflang, Martijn Berden (77. Mike Cyubahiro), Adrian Edqvist (60. Olaf Kok), Maarten Pouwels, Samuel Wakana (70. Jarno van den Bos).