Vanavond speelt Jong Go Ahead Eagles de laatste competitiewedstrijd van kalenderjaar 2018. In Nijmegen is Jong NEC de tegenstander. Het team van trainer Kick Maatman heeft aan een punt voldoende om bij de eerste vijf teams in poule A van de Reservecompetitie te eindigen en zich daarmee te plaatsen voor de promotiepoule die na de winterstop van start gaat.

Momenteel bezet Jong Go Ahead Eagles in poule A (die uit tien beloftenteams bestaat) de vierde plaats met 14 punten uit 8 duels. Tegenstander Jong NEC neemt de vijfde plaats in met 12 punten uit 8 wedstrijden. Bij een nederlaag wordt Jong Go Ahead Eagles dus sowieso op de ranglijst gepasseerd door de Nijmegenaren. Bovendien is het beloftenteam van Go Ahead Eagles in dat geval afhankelijk van het resultaat van Jong FC Emmen. De Drenten staan momenteel op de zesde plaats met 11 punten uit 8 duels en kunnen vanavond bij een zege op Jong sc Heerenveen de ploeg van Maatman nog op doelsaldo passeren. De beloftenteams die plaats 7 tot en met 10 innemen, maken geen kans meer op de vijfde plaats.


(Foto: Dennis Bresser)

Jong Go Ahead Eagles is in poule A van de Reservecompetitie bezig aan een ijzersterke wedstrijdenreeks. De beloftenploeg van Go Ahead Eagles is al zes competitieduels op rij ongeslagen na zeges op Jong FC Emmen (1-0) en Jong Achilles ’29 (0-5), terwijl tegen Jong PEC Zwolle (1-1) en Jong sc Heerenveen (2-2) gelijk werd gespeeld. Daarna werd op bezoek bij Jong De Graafschap met 2-4 gewonnen, terwijl vorige week dinsdag met 2-1 van Jong SC Cambuur werd gewonnen. De winnende treffer werd in de 92e minuut gescoord door Pieter Langedijk. Het duel tussen Jong NEC en Jong Go Ahead Eagles begint vanavond om 18:30 uur. Plaats van handelen: De Goffert-complex De Eendracht in Nijmegen.


(Foto: Dennis Bresser)