Jong Go Ahead Eagles superieur tegen Jong FC Eindhoven: 0-6

Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond in het Jan Louwers Stadion een ruime competitiezege geboekt tegen Jong FC Eindhoven. Door drie doelpunten van Pieter Langedijk, twee goals van Maarten Pouwels en een treffer van Gor Agbaljan werd het in de Lichtstad maar liefst 0-6 voor het team van trainer Kick Maatman.

Al na vijf minuten tekende Agbaljan voor de openingstreffer namens Go Ahead Eagles. Halverwege de eerste helft werd die voorsprong verdubbeld door een treffer van Pieter Langedijk. Diezelfde Langedijk was kort na rust ook het eindstation van een prachtige Eagles-aanval die over vier verschillende schijven liep: 0-3.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gor Agbaljan, hier in actie tijdens het competitieduel tegen Jong sc Heerenveen, maakte tegen Jong FC Eindhoven de openingstreffer. (Foto: Dennis Bresser)

Daarna was het de beurt aan Maarten Pouwels om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. In de 58e en 59e minuut scoorde de spits twee keer, waarmee hij de tussenstand op 0-5 bracht. De derde treffer van Langedijk en het zesde doelpunt van Jong Go Ahead Eagles kwam vanaf de strafschopstip tot stand: 0-6 in de 82e minuut. Door de zege klom Jong Go Ahead Eagles in poule B van de Reservecompetitie naar de eerste plaats op de ranglijst (16 uit 7). De naaste concurrenten Jong sc Heerenveen (13 uit 6), Jong De Graafschap (12 uit 5) en Jong Roda JC (12 uit 5) kwamen vanavond niet in actie.

Maarten Pouwels scoorde vanavond binnen één minuut twee keer voor Jong Go Ahead Eagles tegen Jong FC Eindhoven. (Foto: Dennis Bresser)

“Dat we bij de bovenste plaatsen staan, is natuurlijk een extra stimulans, maar eigenlijk is deze spelersgroep van nature al gemotiveerd”, sprak Kick Maatman na afloop. “Elke wedstrijd proberen we met de juiste intenties het veld op te gaan en ook vandaag was iedereen weer gretig. We hebben Jong FC Eindhoven bij de strot gepakt en eigenlijk negentig minuten lang niet meer losgelaten. De tegenstander werd onder druk gezet en Jong FC Eindhoven was niet bij machte om zich daar onderuit te voetballen.” Bovendien maakte Jong Go Ahead Eagles een aantal prima goals in de Lichtstad. “Verder is het natuurlijk positief dat er vandaag met Jay Gorter, Samuel Wakana en Zakaria Eddahchouri drie spelers uit Onder-19 in de basis stonden en er ook nog eens drie jongens uit Onder-19 als invaller in het veld kwamen”, besloot Maatman.

Pieter Langedijk was vanavond goed op dreef tegen Jong FC Eindhoven en was verantwoordelijk voor drie treffers. (Foto: Dennis Bresser)

Jong FC Eindhoven – Jong Go Ahead Eagles 0-6 (0-2)
5. Gor Agbaljan 0-1
26. Pieter Langedijk 0-2
49. Pieter Langedijk 0-3
58. Maarten Pouwels 0-4
59. Maarten Pouwels 0-5
82. Pieter Langedijk 0-6 (strafschop)

Jong FC Eindhoven: Guy Smit; Achraf el Moussaoui, Gijs van Otterdijk, Dyon Dromers, Nordin Errouk, Niels Raaijmakers, Max Leidelmeijer, Kaj de Rooij, Valentino Vermeulen, Joran Vermeulen, Timo Boomkens.

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Jarno van den Bos (65. Quentin Oliekan), Sam Beukema, Desney Bruinink, Dennis Hettinga; Gor Agbaljan, Zakaria Eddahchouri (56. Olaf Kok), Orhan Džepar; Samuel Wakana (56. Said Hamulic), Maarten Pouwels, Pieter Langedijk.